search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:12
MENU CLOSE

Χορός δημοψηφισμάτων στην Ιταλία

12.06.2011 10:10
Χορός δημοψηφισμάτων στην Ιταλία - Media

Σε χορό δημοψηφισμάτων χορεύει η γειτονική μας Ιταλία, καθώς σε 4 δημοψηφίσματα καλούνται να απαντήσουν οι Ιταλοί την Κυριακή και τη Δευτέρα

Σε χορό δημοψηφισμάτων χορεύει η γειτονική μας Ιταλία, καθώς σε 4 δημοψηφίσματα καλούνται να απαντήσουν οι Ιταλοί την Κυριακή και τη Δευτέρα, που αφορούν την επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια, την ιδιωτικοπόιηση των δικτύων ύδρευσης, αλλά και την πονική ασυλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Λίγους μήνες μετά το πηρυνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, οι πολίτες καλούνται ξανά να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο κατασκευής κέντρων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, κάτι που είχαν αρνηθεί σε αντίστοιχο δημοψήφισμα του 1987, στον απόηχο της καταστροφής του Τσέρνομπιλ.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την πυρηνική ενέργεια, στοχεύοντας στη δημιουργία τεσσάρων εργοστασίων, όμως τον περασμένο Απρίλη, η κυβέρνηση σταμάτησε προσωρινά το πρόγραμμα αυτό, χωρίς να εγκαταλείψει εντελών τη συγκεκριμένη ιδέα.

Παράλληλα, οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν αν θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς του, να μην παρευρίσκονται τα δικαστήρια, όταν έχουν να ασχοληθούν με «σοβαρά» κυβερνητικά ή άλλα θεσμικά ζητήματα.

Τρίτο κατά σειρά θέμα δημοψηφίσματος είναι και η απελευθέρωση της διαχείρισης του νερού.

Συνολικά 50 εκατομμύρια Ιταλοί, που μένουν είτε στην Ιταλία, είτε στο εξωτερικό, θα λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα που διεξάγεται από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), έως τις 16:00 τη Δευτέρα.

Τέλος, να σημειωθεί πως το ποσοστό συμμετοχής πρέπει να είναι 50% συν μια ψήφο για τα δημοψηφίσματα αυτά που καταργούν ισχύοντες νόμους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01