search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:17
MENU CLOSE

Βραζιλία: Εισαγγελέας ξεκινά έρευνα εναντίον Ρουσέφ, Λούλα, 2 πρώην υπουργών και 2 δικαστών

17.08.2016 06:45
Βραζιλία: Εισαγγελέας ξεκινά έρευνα εναντίον Ρουσέφ, Λούλα, 2 πρώην υπουργών και 2 δικαστών  - Media

 Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF)  της Βραζιλίας ξεκίνησε την Τρίτη μια έρευνα  ενάντια στην Ντίλμα Ρουσέφ, τον προκάτοχό της Λούλα ντα Σίλβα, τους πρώην υπουργούς Αλοΐσιο Μερκαντάντε και Χοσέ Εντουάρντο Καρντόσο, έναν γερουσιαστή και δύο δικαστές.

Η απόφαση του δικαστή Teori Zavascki να γίνει η συγκεκριμένη έρευνα έγινε μετά από την σχετική αίτηση του εισαγγελέα Ροντρίγκο Ζανό, σύμφωνα με τον οποίον η Ρουσέφ, ο Λούλα και δυο πρώην υπουργοί παρακώλυσαν τις έρευνες για την υπόθεση της διαφθοράς στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras.

Με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα τεθούν επίσης ύπο έρευνα και ο γερουσιαστής Delcidio do Amaral και δύο δικαστές του Ανώτερου Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (STJ) Φρανσίσκο Φαλκάο και Μαρσέλο Ναβάρο Ριβέιρο Ντάντας.

Η Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Μάιο, έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία η οποία ξεκινά στις 25 Αυγούστου με την κατηγορία παραποίησης στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος.

Πρόσφατα επανέλαβε τη δήλωσή της ότι είναι αθώα και ζήτησε από τη Γερουσία τον τερματισμό της διαδικασίας της παραπομπής της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01