12/12/2018 17:43:25

ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες: Δεν αναγνωρίζουμε το διαγωνισμό - Η κυβέρνηση χτίζει «γέφυρες διαπλοκής»

ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες: Δεν αναγνωρίζουμε το διαγωνισμό - Η κυβέρνηση χτίζει «γέφυρες διαπλοκής» - Media
 
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι χτίζει «γέφυρες διαπλοκής» εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την προσομοίωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
 
Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας “γέφυρες διαπλοκής” με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες. Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.
 
Η ΝΔ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα».
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)» και τονίζει ότι «η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής».
 
Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ενός ολιγοπωλίου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Οικοδομεί μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας». 
 
Καταλήγει, δε, τονίζοντας ότι «εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου.  Σύμφωνα με τις οποίες  υποψήφιος καναλάρχης, “Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...”».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.