search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:37
MENU CLOSE

Τουσκ προς Μέι: Αρχίστε άμεσα τη διαδικασία για Brexit

08.09.2016 14:06
Δραματικές εξελίξεις για το Brexit: Δήλωση Τουσκ την Παρασκευή με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά - Media

 

Την πρώτη του επίσκεψη στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ωστόσο φρόντισε να κάνει τις προθέσεις τους γνωστές από νωρίς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι «η μπάλα είναι πλέον στα χέρια της Βρετανίας, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. για το Brexit). Ο στόχος μας είναι να έχουμε τη στενότερη δυνατή σχέση Ε.Ε.-Βρετανίας. Είναι προς το συμφέρον όλων οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν άμεσα».

 

Δήλωσε δε ότι θα συζητήσει με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τη διαδικασία για το Brexit πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας, στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Βρετανία.

Από την πλευρά της Μέι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «φιλικό» κλίμα και ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι επιθυμεί μια «στρωτή» διαδικασία εξόδου και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις Βρετανίας-Ε.Ε. μετά το Brexit.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:35