search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:24
MENU CLOSE

Κηφισιά: «Κινδύνευσε η σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού» – Η δήλωση του πατέρα του 5χρονου που τον ξέχασαν σε σχολικό

15.05.2024 15:27
sxoliko leoforeio- new

Με μια δημόσια δήλωση αντέδρασε ο πατέρας του 5χρονου αγοριού που το ξέχασαν για πάνω από 6 ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα,  ο πατέρας του παιδιού αναφέρει ότι το γεγονός ότι ξέχασαν τον 5χρονο γιο του στο σχολικό «διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας», σημειώνοντας ότι «παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του».

Επιπλέον, έστειλε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον».

Ολόκληρη η δήλωση του πατέρα του 5χρονου

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό.

Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».

Χαρδαλιάς: Κατήγγειλε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του σχολικού

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση για το περιστατικό.

Η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, αφού σχημάτισε τον σχετικό φάκελο, διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κινούνται άμεσα για τη διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού περιστατικού και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης:

Με εγκεφαλικό στο Τζάνειο ο Δημήτρης Σταρόβας – Πρόκειται για ελαφρύ επεισόδιο

Οπαδική επίθεση στη Νέα Μηχανιώνα: Υπό κράτηση οι δύο συλληφθέντες – Ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη

Ευρωεκλογές 2024: Ο «οδικός χάρτης» άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου – Οι 14+1 ερωτήσεις-απαντήσεις (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:24