search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:31
MENU CLOSE

«Θρίλερ» με προϊόντα γνωστών εταιρειών που είναι «παγιδευμένα» σε πλοία της Hanjin

08.09.2016 16:17
«Θρίλερ» με προϊόντα γνωστών εταιρειών που είναι «παγιδευμένα» σε πλοία της Hanjin - Media

 

Στόλος από είκοσι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει στείλει η Ν. Κορέα, όπως μεταδίδει το Reuters, για να διοχετεύσει εμπορευματοκιβώτια που είναι «παγιδευμένα» μέχρι τώρα στα πλοία της Hanjin με κομιζόμενα αγαθά, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 14 δις αμερικανικά δολάρια.

Σύμφωνα με άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπάρχουν αναφορές και για μεγάλη ποσότητα εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων) που βρίσκονται στα εν λόγω πλοία, ενώ μόλις χθες το Bloomberg μετέδωσε επικαλούμενο ανακοίνωση της Samsung ότι ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα της Samsung αξίας της τάξης των 38 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται «παγιδευμένα» σε πλοία της Hanjin.

Αιτία για αυτό το «θρίλερ» είναι η είδηση για τη χρεοκοπία της Hanjin Shipping, με αρκετά πλοία της νοτιοκορεάτικης εταιρίας να έχουν μπλοκαριστεί κατά την προσπάθεια ελλιμενισμού τους.

Η κατάρρευση του έβδομου μεγαλύτερου ναυλωτή πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πελάτες της για την τύχη που θα έχουν τα φορτία των πλοίων. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το αν η Hanjin θα καταφέρει να αποφύγει τις κατασχέσεις των πλοίων της θα εξαρτηθεί από τις δικαιοδοσίες που εμπλέκονται.

Τα πλοία της εταιρίας μεταφέρουν φορτία αξίας 16 τρισ. γουόν (14,5 δισ. δολαρίων) που ανήκουν σε 8.300 ιδιοκτήτες, ενώ οι απλήρωτες οφειλές της ανέρχονται σε 610 δισ. γουόν.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποκτήσουν νομική προστασία τα πλοία της, η Hanjin έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, στο δικαστήριο του New Jersey. Παράλληλα σχεδιάζει να κινήσει νομικές διαδικασίες σε περίπου 10 χώρες αυτή την εβδομάδα και αργότερα να τα επεκτείνει σε 43 χώρες, δήλωσε εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής της Νότιας Κορέας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30