search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Δωρεάν τετράδια στην Β Πειραιά σε μαθητές Δημοτικών σχολείων και Σχολείων ειδικής αγωγής

08.09.2016 18:03
Δωρεάν τετράδια στην Β Πειραιά σε μαθητές Δημοτικών σχολείων και Σχολείων ειδικής αγωγής - Media

 

Τελικά με την συνεργασία του Χρ Βερναδάκη αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και της Νίνας Κασιμάτη βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, θα διανεμηθούν στην Β Πειραιά δέκα χιλιάδες εξακόσια ογδόντα (10.680) τετράδια των 50 φύλλων διαφόρων γραμμογραφήσεων, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των μαθητών δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής στην Β Πειραιά –μια περιοχή που η κρίση έχει χτυπήσει ιδιαίτερα, αφού η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα με σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών.

Από τα τετράδια αυτά θα διατεθούν 4.410 στα δημοτικά σχολεία του Περάματος, 3.252 στη Δραπετσώνα, 3012 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ θα μοιραστούν αναλογικά και τετράδια σε φυλακισμένους σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Τα τετράδια έχουν τυπωθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο και για την παραγωγή αξιοποιήθηκε το χαρτί που είχε περισσέψει ως υπόλοιπο εργασιών και παρέμενε στις αποθήκες του, καθώς και η τεχνολογική υποδομή του για τις εκτυπωτικές ανάγκες. Τα εξώφυλλα των τετραδίων κοσμούνται με εικαστικά έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών όσο και υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Βερναρδάκης, σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι στόχος του υπουργείου και του Εθνικού Τυπογραφείου, είναι ανάλογες κινήσεις κοινωνικού σκοπού να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος ωφελουμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28