search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη με… κάρο και άλογα από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Photos)

09.09.2016 06:47
Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη με… κάρο και άλογα από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Photos) - Media

 

 

Μια μέρα πριν την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην πόλη έχουν αρχίσει να  πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες από ενώσεις και σωματεία.

Με ένα πρωτότυπο και άκρως διαφορετικό τρόπο αποφάσισαν τα μέλη της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)  να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Οι νοσοκομειακοί είχαν μαζί τους στην διαμαρτυρία ένα αμάξι το οποίο το σέρνουν δύο άλογα και στη θέση των επιβατών υπάρχει ένα ομοίωμα ασθενή., ενώ ύπηρχαν και μαύρα μπαλόνια με συνθήματα δεμένα στο κάρο. Χαρακτηριστικά, κάποια από τα συνθήματα ήταν : “Μαυρογιαλούρος, Θα, θα, θα…”, “Το παλικάρι της φακής. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω” και “Υπουργός απουσίας, ο Πολάκης ξέρει”.

Το κάρο συμβολίζει σύμφωνα με τους γιατρούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κρατάνε πλακάτ με σύριγγα και όρους και φωνάζουν συνθήματα “Το Ταμείον είναι μείον-γάζες, σύριγγες, χαρτί υγείας”.

 

 

 

 

Πηγές: thestival.gr  & thessnews.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56