search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

21.06.2011 06:52
Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία - Media

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα βόρεια της Ρωσίας με τουλάχιστον 44 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα βόρεια της Ρωσίας με τουλάχιστον 44 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το αεροσκάφος Tu-134 της εταιρείας RussAir, το οποίο εκτελούσε την πτήση Μόσχα-Πετροζαντόφσκ, την πρωτεύουσα της Καρελίας, που συνορεύει με τη Φινλανδία, προσπάθησε να προσγειωθεί σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο αεροδρόμιο Πετροζαντόφσκ, αλλά συνετρίβη και έπιασε φωτιά.

Επίσημες πηγές αναφέρουν πως στο αεροπλάνο επέβαιναν 52 άτομα, με 43 από αυτά να είναι επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αλλά Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως εκτός από τους 44 νεκρούς υπάρχουν και τουλάχιστον 8 τραυματίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Intefax, το αεροσκάφος κινδύνεψε κατά την προσγείωση του να πέσει πάνω σε κατοικίες ενώ οι σοροί των θυμάτων διασκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

«Η σκηνή είναι φρικιαστική. Πρόκειται για μακελειό. Οι σοροί κείτονται στο οδόστρωμα», δήλωσε αεροπορική πηγή.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, οι οκτώ τραυματίες του αεροπορικού δυστυχήματος νοσηλεύονται με εγκαύματα ενώ οι επτά από αυτούς βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά σύμφωνα με τον διευθυντή του αεροδρομίου επικρατούσαν «δυσμενείς καιρικές συνθήκες». Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης υπήρχε ισχυρή βροχόπτωση και πυκνή ομίχλη είχε καλύψει την περιοχή.

Όμως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της εθνικής επιτροπής έρευνας για τα αεροπορικά δυστυχήματα, Αλεξέι Μορόζοφ, το συμβάν είναι πιθανό να οφείλεται σε βλάβη του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα ο κ. Μορόζοφ δήλωσε: «Οι προβολείς της πίστας που πρέπει να είναι αναμμένοι σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών δεν λειτουργούσαν» ενώ πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι να μάθουμε εάν το Tu-134 δεν ξεκίνησε την προσγείωσή του στην πίστα του αεροδρομίου, αλλά στον αυτοκινητόδρομο».

Σύμφωνα με το Interfax, έχουν περισυλλεγεί τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους ενώ μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνεται κι ένας σουηδός υπήκοος. 

Πρόκειται για το πιο αιματηρό δυστύχημα των ρωσικών αερογραμμών τα τελευταία χρόνια μετά το 2006, όπου 170 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ουκρανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01