search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:05
MENU CLOSE

Κυβερνητικοί κύκλοι: Στο κενό η προσπάθεια της ΝΔ κατά της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

20.09.2016 13:16
Κυβερνητικοί κύκλοι: Στο κενό η προσπάθεια της ΝΔ κατά της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο - Media

 

«Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των «λιτών και δεμένων» να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, πέφτει στο κενό». Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στις επιθέσεις και κατηγορίες που διατυπώθηκαν από πλευράς ΝΔ στη συνέντευξη Τύπου για τις τηλεοπτικές άδειες που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αρμόδιος συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης Μάκης Βορίδης.

Πιο αναλυτικά οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως «η κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους» καθώς και πως «η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των «λιτών και δεμένων» να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, πέφτει στο κενό». Και καταλήγουν: «Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

 

ΝΔ: Τέλος στο όποιο ηθικό πλεονέκτημα ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ πως είχε

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Τσιάρας, ο αρμόδιος συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκαν με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ επιτέθηκε κατά του Μαξίμου κάνοντας λόγο για σειρά μεγάλων ευθυνών, ενώ εκτιμά πως θα υπάρξει δικαστική συνέχεια για τα μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, επισημαίνοντας πως το όλο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και η σημερινή φυγομαχία της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή αποτελούν, ουσιαστικά, το μνημόσυνο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα ισχυριζόταν πως είχε. Σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ είχε τη δυνατότητα, ουσιαστικά αρνήθηκε να συναινέσει στον έλεγχο του προφανούς. Προφανώς θέμα αρμοδιότητας δεν υπήρχε, αλλά το σημαντικό είναι η ουσία. Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με την προκήρυξη η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού δημιουργεί έλεγχο προέλευσης και τρόπου απόκτησης οικονομικών μέσων, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά των καναλιών από τους υπερθεματιστές. Υπάρχει πρακτικό από τους πέντε της Επιτροπής, όπου ουσιαστικά ομολογούν πως δε μπήκαν στον έλεγχο και κυρίως δέχθηκαν τα όσα δέχθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν το εξής: Ο έλεγχος αυτός αναφέρεται σε περιουσιακά στοιχεία επί των οποίων υπάρχει εξουσία διάθεσης. Τι είναι η εξουσία διάθεσης; Δεν είναι δικό του, αλλά ένας τρίτος λέει πως μπορεί να το έχει. Πώς προκύπτει; Με μια δήλωση του τρίτου. Δηλαδή, ό υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε με δήλωση ενός τρίτου που λέει πως έχει μετοχές σε μία τρίτη εταιρεία που λέει πως έχει ακίνητο 100 εκατομμυρίων ευρώ και θα το διαθέσει. Αυτό είναι διαφάνεια; Δε γεννιέται σε όλους η ερώτηση γιατί αυτός ο τρίτος άνθρωπος δέχεται βάρος 100 εκατομμυρίων για να πάρει κάποιος άλλος κανάλι; Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης ενέκρινε την απόφαση της επιτροπής και όρισε τους τελικούς υπερθεματιστές. Αυτά τα καίρια ερωτήματα για αυτό που υπήρξε ναυαρχίδα της κυβέρνησης περί διαφάνειας,  η κυβερνητική πλειοψηφία δε θέλει να τα συζητήσει στην επιτροπή. Βεβαίως θα έρθουν όλοι, αλλά χάρη στη μειοψηφία. Αυτή επέβαλε τη διαφάνεια. Εγείρονται τεράστια πολιτικά θέματα. Προφανώς θα απασχολήσει και δικαστικά, Αυτό που μένει είναι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει για τη διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος συντονιστής Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς για τη σύνδεση της υπόθεσης της τράπεζας Αττικής με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βορίδης, τόνισε πως «εάν ισχύει ότι η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα, για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, με τα χρήματα να προέρχονται από δάνεια της ίδιας τράπεζας, δείχνει πως όλα έχουν σχέση. Σπίρτζης, Καλογρίτσας, Καραμπάτσος και επιτροπή».

«Από τις 8/9 κατέθεσε αίτημα προκειμένου να γίνει συζήτηση για τη διαδικασία αδειοδότησης των νέων τηλεοπτικών σταθμών. Από τότε έχει συσταθεί 2 φορές η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά χωρίς απόφαση. Σήμερα καταθέσαμε ένα ανανεωμένο αίτημα με επίκληση το άρθρο 41Α του ΚτΒ, όπου με πλειοψηφία 2/5 μπορούν να κληθούν μάρτυρες στην Επιτροπή Θεσμών. Πλέον υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις που αναφέρουν πως πλήρης έλεγχος του πόθεν έσχες δεν έγινε, όπως του προέδρου της Επιτροπής, αλλά και άλλων που αναφέρουν πως “μας ενδιαφέρει μόνο το τίμημα” (σ.σ. Δημήτρης Βίτσας). Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραπέμπει για άλλη μια φορά σε άλλη συνεδρίαση. Γεννώνται τεράστια ερωτηματικά, ο διαγωνισμός είναι έωλος και θα προκαλέσει πολλά ζητήματα στο άμεσο μέλλον», σημείωσε, από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κ.Ο., Κώστας Τσιάρας και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

«Ο διαγωνισμός και η όλη διαδικασία έχουν καταρρεύσει στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Ενώ προκύπτουν όλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία κάνει ό,τι μπορεί, δίνει μάχες, να μην αποκαλυφθεί τίποτα», επεσήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01