search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Το δίδαγμα της Κάλλας σ’ ένα ρεσιτάλ με ιερό σκοπό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1935
22-09-2016
24.09.2016 03:00
Το δίδαγμα της Κάλλας σ’ ένα ρεσιτάλ με ιερό σκοπό - Media
 
Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού, με τη σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» τιμά την «Diva όλων των εποχών» Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στη δημιουργία της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», η οποία θα στεγαστεί στο διαμέρισμα που έζησε η ίδια στα νεανικά της χρόνια, στην οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.
 
Η διάσημη υψίφωνος και πρόεδρος της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», Βάσω Παπαντωνίου εξηγεί: «Η “Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas” είναι ένα αίτημα στήριξης για τους νέους Έλληνες μουσικούς που είναι προορισμένοι να διακριθούν και να δικαιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας τους δημιουργήσουμε, στη χώρα μας, τη δυνατότητα μιας περαιτέρω ανέλιξης. Έναν χώρο μαθητείας, εμπειρίας, επίγνωσης του ότι η Τέχνη είναι χώρος συντριβής και όχι έπαρσης – διδάγματα που μας κληροδότησε η Μεγάλη Ελληνίδα Μουσικός. Ως αναγνώριση η Ακαδημία θα φέρει το όνομά της».
 
Η Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας στον χώρο της όπερας αφού κάθε της εμφάνιση αποτελεί γεγονός. Έχει τραγουδήσει στα κορυφαία θέατρα του κόσμου (Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Όπερα του Παρισιού, Όπερα της Βιέννης, Όπερα του Μονάχου, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Όπερα του Σίδνεϊ, Όπερα του Άμστερνταμ, Όπερα της Ζυρίχης, Όπερα της Ρώμης, Όπερα του Τόκιο κ.α.). Για το ντεμπούτο της στη Αμερική, τιμήθηκε με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για την ερμηνεία της στην «Τραβιάτα».
 
Ο Χρίστος Παπαγεωργίου είναι διακεκριμένος πιανίστας, συνθέτης, τ. διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών (πιάνο, τάξη Αλίκης Βατικιώτη, και θεωρητικά, τάξη Περικλή Κούκου) παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα σύνθεσης με τον Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Ως υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», σπούδασε στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία.
 
Το 1987 βραβεύτηκε για το έργο του «Τοκάτα σε ντο», σε πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης, και το 1999 απέσπασε το πρώτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης «2 Agosto». Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους, όπως ο Φιλίπ Αντρμόν και ο Μισέλ Πλασόν, και έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, όπως η Φιλαρμόνια, η Συμφωνική Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζης, η Ιαπωνική ΝΗΚ κ.ά. 
Παράλληλα, έχει διατελέσει παραγωγός της εκπομπής «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη» στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έχει διδάξει στην Κρατική Σχολή Χορού και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
 
Στο ρεσιτάλ η Μυρτώ Παπαθανασίου και ο Χρίστος Παπαγεωργίου συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
 
Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 30, 40 και 70 ευρώ. Φοιτητικό, παιδικό, περιορισμένης ορατότητας: 15 ευρώ.
 
Προπώληση από 14.9 στα Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια και στο www.nationalopera.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59