search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Νίκαια: Το μαρτυρικό ταξίδι των προσφύγων στην έκθεση σκίτσων «Το Μετέωρο Βήμα» (Photos)

27.09.2016 16:15
Νίκαια: Το μαρτυρικό ταξίδι των προσφύγων στην έκθεση σκίτσων «Το Μετέωρο Βήμα» (Photos) - Media

 

Τη μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό «Το Μετέωρο Βήμα» μπορούν να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος» (Θηβών 245), στη Νίκαια.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου, ώρες 10 π.μ. – 13.00 και 18.30 – 22.30.

Στην έκθεση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα, παρουσιάζονται 120 έργα 28 Ελλήνων γελοιογράφων, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και τη δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτοντας τις απόψεις τους και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.\

Την έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κοκκινιώτη καλλιτέχνη – σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή και γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01