search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Ηχηρό «όχι» από Γαλλία και Γερμανία στην πρόταση του Σαρκοζί για δεύτερο δημοψήφισμα στην Αγγλία

29.09.2016 05:26
Ηχηρό «όχι» από Γαλλία και Γερμανία στην πρόταση του Σαρκοζί για δεύτερο δημοψήφισμα στην Αγγλία - Media

 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στη Γαλλία στις φετινές εκλογές, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που προτίθεται να πάρει σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των συνόρων της Γαλλίας, η επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης Σένγκεν καθώς και μια νέα εμπορική πρόταση προς τη Μεγάλη Βρετανία για την παραμονή της στην ΕΕ.

Για το τελευταίο μέτρο ανέφερε πως θα ήθελε να φτιάξει από κοινού με τη Γερμανία μια νέα πρόταση, για την οποία θα ψήφιζαν στη συνέχεια οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης ανέφερε πως «δεν μπορώ να καταλάβω πως μια χώρα μπορεί να ζητήσει από μια άλλη να κάνει δεύτερο δημοψήφισμα» ενώ προσέθεσε πως «η πρόταση του Σαρκοζί στερείται λογικής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης τόνισε για ακόμα μια φορά πως η χώρα του θεωρεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «μη αναστρέψιμο» ενώ η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, η Τερέζα Μέι, έχει αναφέρει πολλές φορές πως «Brexit σημαίνει Brexit».

Ο Σαρκοζί αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω από τον Αλέν Ζιπέ στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να κερδίσουν τις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46