11/12/2019 10:04:41

Πως εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 227 κιλά χασίς (Photos)

Πως εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 227 κιλά χασίς (Photos) - Media

 

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθότι εξαρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της όποιας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα εννέα άτομα - συνεργοί των συλληφθέντων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση  αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη εννέα άτομα, που προμηθευόντουσαν ναρκωτικά από τα μέλη της οργάνωσης.

 Πριν από λίγες μέρες στις 10/10 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος ημεδαπός, στο οποίο βρέθηκαν   36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εισήγαγε από την Αλβανία με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Παράλληλα, από άλλο κλιμάκιο αστυνομικών στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού της μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ στα Άνω Λιόσια Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 53χρονος ημεδαπός και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία.

Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης –ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα εμπορίας ναρκωτικών, χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη,
  • 14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,
  • το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας,
  • 4 ζυγαριές ακριβείας,
  • 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • αεροβόλο  πιστόλι,
  • 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και
  • πλαστά χαρτονομίσματα των (10) και (20) ευρώ.

Επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών συσχετίστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι αποτελούν επίσης μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και στις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 κιλά και 260 γραμμάρια κάνναβης.

 

Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, την 07/10/2016 στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα – ταξί τα οποία οδηγούσαν, 43χρονος ημεδαπός και 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου με 8 φυσίγγια, γκλόπ, το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται, για τις προαναφερθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προέκυψε ότι προορίζονταν να παραδοθούν στην περιοχή των Εξαρχείων σε διακινητή ναρκωτικών.

Στην δεύτερη υπόθεση, την 13/9/2016 στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός στο οποίο βρέθηκαν  πενήντα πέντε (55) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων.

 Παράλληλα,εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών για την αποφυγή ενδεχομένου αστυνομικού ελέγχου.Σε έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ερευνάται η ενδεχόμενη – πιθανή εμπλοκή του 39χρονου ομογενή από την Αλβανία, στην υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούντο στη αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.