search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Χριστοδουλάκης: Όνειδος της Ε.Ε. η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση κράτους-μέλους της

12.10.2016 18:46
Χριστοδουλάκης: Όνειδος της Ε.Ε. η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση κράτους-μέλους της - Media
 
Σκληρή γλώσσα κατά της Ε.Ε. για το γεγονός ότι επέτρεψε στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας το 2010 χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νίκος Χριστοδουλάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
 
Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την απομείωση του δημοσίου χρέους -όπου τοποθετήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης– ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θεωρώ όνειδος της Ε.Ε. ότι επέτρεψε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη δανειακή διάσωση ενός κράτους-μέλους της. Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή».
 
Ο πρώην «τσάρος της Οικονομίας» σημείωσε ότι ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι  υπήρξαν δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν μάχη εναντίον της «εισβολής» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης το 2010, ωστόσο στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι στις δυνάμεις που αντιστάθηκαν δεν περιλαμβάνεται η τότε κυβέρνηση και είπε με νόημα ότι «καλό θα ήταν να υπήρχε και μια μάχη από την πλευρά της Ελλάδος στην είσοδο του ΔΝΤ, διότι πολύ πιθανό να το επιζητούσαν κιόλας».
 
Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην στηρίζεται στο ΔΝΤ για το ζήτημα της απομείωσης του χρέους λέγοντας ξεκάθαρα ότι «το Ταμείο δεν έχει κάνει καμία απομείωση μέχρι τώρα χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα προσαρμογής. Άρα, μην λέμε ότι θέλουμε τη συνηγορία του ΔΝΤ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30