search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Μπριζολάκια χοιρινά με κρεμμύδια και κρασί

13.10.2016 09:54
brizolakia.jpg

 

Αυτά τα μπριζολάκια μαγειρεύονται γρήγορα και η μελωμένη σάλτσα κρασιού, απογειώνει τη γεύση τους.

4 χοιρινά μπριζολάκια από «κόντρα», πάχους περίπου 1 εκ., αχτύπητα, με το κόκαλο

140 ml λευκό ξηρό κρασί

3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά περίπου μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι), άδεια, σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα μπριζολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση (αν δεν χωράνε, τα ετοιμάζουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας στα 2 και τα υπόλοιπα υλικά)

Ψήνουμε για 3½ – 4 λεπτά από τη μία πλευρά (όταν ψηθεί καλά η πλευρά, ξεκολλά εύκολα από τον πυθμένα του σκεύους) και έπειτα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα ψήνουμε για 1 λεπτό και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σβήνουμε με το κρασί και αμέσως, χωρίς να περιμένουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε και πάλι τη φωτιά, πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές με αλάτι και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: icookgreek.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14