search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:13
MENU CLOSE

Αναγκαίος ο «δομικός» ανασχηματισμός, υπογραμμίζει η Όλγα Γεροβασίλη

13.10.2016 12:47
Αναγκαίος ο «δομικός» ανασχηματισμός, υπογραμμίζει η Όλγα Γεροβασίλη - Media
 
Για την ανάγκη «δομικού» ανασχηματισμού της κυβέρνησης, όταν αυτός πραγματοποιηθεί, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.
 
«Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή για το πότε θα γίνει ανασχηματισμός, κάποια στιγμή θα γίνει, έχει αναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και παλιότερα. Δεν ξέρω πότε θα γίνει, κανένας ανασχηματισμός δεν ανακοινωθεί από πριν» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε ότι η ίδια εκτιμά πως υπάρχει ανάγκη για έναν δομικό ανασχηματισμό, με ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες υπουργείων, στον τρόπο με τον οποίο έχουν συσταθεί τα υπουργεία μέχρι σήμερα.
 
Ερωτηθείσα για το ζήτημα των πλειστηριασμών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως η προστασία της πρώτης κατοικίας στο μεγαλύτερο ποσοστό και για οφειλές στις τράπεζες και για όφειλες σε Δημόσιο και Ταμεία σήμερα έχει λυθεί, όμως περιμένουμε και εγκύκλιο που θα ρυθμίζει κενά αυτής της διαδικασίας.
 
Το θέμα των «κόκκινων» δανείων δεν είναι εύκολο θέμα, κάποιοι ήθελαν να μην υπάρξει προστασία για δανειολήπτες και έφερναν αντιστάσεις, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πως «αυτή η μάχη κερδήθηκε από την κυβέρνηση και σήμερα έρχονται οι τελικές λεπτομέρειες στο κομμάτι των ασφαλιστικών και των φορολογικών οφειλών», ενώ χθες το ΚΥΣΟΙΠ έλαβε αποφάσεις για τη σημαντική ρύθμιση για τη δεύτερη ευκαιρία υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.
 
Σχετικά με το πότε θα έχει νομοθετηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, είπε πως αυτό θα γίνει σύντομα, διευκρινίζοντας ότι «το τέλος της χρονιάς θα μας βρει λυμένα με όλα αυτά, τόσο για την α’ κατοικία όσο και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
 
Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, σημείωσε πως η κυβέρνηση ανησυχεί και παρεμβαίνει πολύ προσεκτικά με όρους διπλωματίας. Τόνισε επίσης για άλλη μία φορά πως η μη τήρηση των διεθνών συμβάσεων δεν είναι ανεκτή.
 
Στο ερώτημα αν ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης θα αναλάβει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Έχω και εγώ την πληροφορία ότι μάλλον θα είναι έτσι, αλλά δεν είμαι πολύ βέβαιη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01