search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:10
MENU CLOSE

Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Τουρκίας: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει την Τουρκία»

13.10.2016 14:28
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Τουρκίας: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει την Τουρκία»  - Media

 

Tην ανησυχία του για την εμφάνιση αυταρχικών τάσεων στη χώρα του, αλλά και για τον κίνδυνο “η Ευρώπη να χάσει την Τουρκία” εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζτούρκ Γκίλμαζ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Ο Γκίλμαζ ζήτησε από την ΕΕ να προσέξει στην περίπτωση της Τουρκίας το ευρύτερο πλαίσιο, αυτό δηλαδή μιας τεράστιας χώρας, μουσουλμανικής κατά κύριο λόγο, η οποία αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ και πιθανό συνεργάτη των Ευρωπαίων στις πύλες της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου.

Εκ παραλλήλου η βελγικη εφημεριδα De Standaard στο σημερινό φύλλο της κάνει λόγο για «πογκρόμ» που εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος «ξηλώνοντας» το σύνολο σχεδόν της τουρκικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Γερμανία και την Βρετανία. Πρόκειται κατά την εφημερίδα για συνολικά 149 άριστα εκπαιδευμένους στρατιωτικούς, τους οποίους ανακάλεσε στην Τουρκία προκειμένου να τους αποπέμψει ασκώντας και δικαστικές διώξεις σε βάρος τους. Η εφημερίδα σημειώνει ότι διάχυτη είναι η ανησυχία στους κύκλους των συμμάχων της Τουρκίας ότι τα συγκεκριμένα άτομα στοχοποιήθηκαν λόγω της προσέγγισης με την Ρωσία που επιχειρεί ο Ερντογάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:08