search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:31
MENU CLOSE

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Δέρνουν όσους δεν υπακούουν στις εντολές» – Καταθέσεις «φωτιά» των προστατευόμενων μαρτύρων για τα ηγετικά στελέχη

26.04.2024 16:06
xouligkan renti 87- new

Καταθέσεις που «καίνε» τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε επιθέσεις και συμμετείχε στα επεισόδια στου Ρέντη περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και έχουν δοθεί από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Την  ίδια ώρα, οι πρώτοι 10 από τους 67 χούλιγκανς που συνελήφθησαν για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργο Λυγγερίδη πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι καταθέσεις που έδωσαν τρεις οπαδοί οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, θεωρούνται κομβικές για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που σχημάτισαν τη δικογραφία, καθώς δίνουν κρίσιμα στοιχεία για πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο, αλλά και για επιθέσεις που έγιναν εναντίον οπαδών αντίπαλων ομάδων και αστυνομικών, τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων, αλλά ακόμη και φιλάθλων της ίδιας ομάδας που υποστηρίζουν.

Κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, που δόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2024, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ηγετικό στέλεχος, τον φερόμενο ως αρχηγό, τον «Κοντό» : «Τον έχω δει να δίνει εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουν άτομα τα οποία δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη θύρα με επικεφαλής τον «Κοντό».


Σε άλλο τμήμα της κατάθεσης αναφέρεται σε ένα περιστατικό το οποίο συνέβη έξω από το γήπεδο: «Ακόμη είδα ότι πριν τον αγώνα εξωτερικά του γηπέδου και συγκεκριμένα έξω από τη θύρα 5, ο «Κοκός» (έτερο φερόμενο ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης), χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο της ομάδας μας που συνόδευε δυο τρία παιδάκια και βρίσκονταν έξω από το μπουγατσοπωλείο. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε, ο «Κοκός» πήγε και τον χτύπησε».

Απολογούνται οι 10 από τους 67 συλληφθέντες

Στον ανακριτή απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία Λυγγερίδη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων. Οι 10 συλληφθέντες πρόκειται να απολογηθούν στην 4η ανακρίτρια για κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσον αφορά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι τρεις αντιμετωπίζουν μόνο αυτές τις κατηγορίες, ενώ οι υπόλοιποι 7 αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πρόκειται να απολογηθούν εκ νέου αύριο γι΄αυτές.

Μετά την απολογία και των 10, θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση που έχει να κάνει για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεχιστούν οι απολογίες των 67 κατηγορουμένων για τα αδικήματα που έχουν συλληφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ένωση Αγγειοχειρουργών για Καλλιάνο: Απρεπής συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους

Οργισμένη η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη για την ποινή με αναστολή στον αστυνομικό: Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν

«Minerva Red»: Όταν η Αθήνα «χάθηκε» στη σκόνη – Time lapse βίντεο του Meteo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:30