search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:25
MENU CLOSE

O Aστέρας θυμήθηκε τι σημαίνει νίκη! 2-0 τον Πλατανιά

15.10.2016 17:30
Στα λευκά η έδρα του Αστέρα Τρίπολης πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ! (Pic) - Media

Επιτέλους, έκανε σεφτέ! Ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στην Τρίπολη, παίρνοντας το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα. «Φωνάζουν» για τον Σελίμο και την αποβολή του Στάθη στο 0-0 οι Κρητικοί! 

 

Έπρεπε να φθάσει Οκτώβρης για να κάνει σεφτέ ο Αστέρας! Οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα και να ξεφύγουν από τον… πάτο της βαθμολογίας, καθώς επικράτησαν 2-0 του Πλατανιά. Αυτογκόλ του Βάντερσον και Καλτσάς τα δύο γκολ για τους νικητές στο τελευταίο μισάωρο του ματς, φωνάζουν για τη διαιτησία του Σελίμου οι Κρητικοί και συγκεκριμένα την αποβολή του Στάθη ενώ το σκορ ήταν 0-0. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην ομάδα της Τρίπολης, σε ανατροπή του Καλτσά από τον Αποστολόπουλο. 

Το ματς

Η βαθμολογική θέση και συγκομιδή (ουραγός χωρίς βαθμό) του Αστέρα τον ανάγκαζε να παίξει από την αρχή του ματς ανοιχτά και να ψάξει το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ και θα του έδινε μια σχετική άνεση. Είχε δε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 8ο λεπτό αλλά το διαγώνιο σουτ του Μάσα μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο άουτ. Από την άλλη μεριά, ο Πλατανιάς είχε σχέδιο μέσα στο γήπεδο, έπαιζε σφιχτά και προσπαθούσε να χτυπήσει με την ταχύτητα που διαθέτει στη μεσοεπιθετική του γραμμή. 

Το παιχνίδι παρότι είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν ανοιχτά, δεν είχε πολλές καλές στιγμές μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Καλύτερη ευκαιρία στο 28’ όταν ο Γιακουμάκης βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το κοντρόλ με το στήθος αλλά προτίμησε να κάνει το ψαλιδάκι και η μπάλα έφθασε με πολύ λίγη δύναμη στα χέρια του Κοσίτσκι. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Πλατανιά. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκνιάτιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Κοσίτσκι έδιωξε προσωρινά και πρόλαβε να παραχωρήσει κόρνερ με δεύτερη προσπάθεια πριν σκοράρει ο Μανούσος. Τρία λεπτά μετά, πάντως, οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες σε μια… περίεργη φάση! Ο Στάθης πέρασε τον Μάσα και πάνω στο τρέξιμο τον βρήκε με το χέρι στο λαιμό, με τον Σελίμο να δίνει (και με την παρέμβαση του β’ βοηθού Παλαμίδα) δεύτερη κίτρινη στον μπακ των φιλοξενούμενων και να τον αποβάλλει, κάτι που έκανε έξαλλο τον Γιώργο Παράσχο. 

Στο 57’ ήταν η ώρα των Αρκάδων να φωνάξουν και, μάλιστα, δικαίως! Ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Αποστολόπουλου αλλά ο Σελίμος έδειξε «παίζετε». Ο Αστέρας είχε πάρει πλέον τα ηνία του ματς, πίεζε και έμοιαζε θέμα χρόνου να σκοράρει. Κάτι που συνέβη στο 65’. Ο Γιαννούλης έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Σωτηρίου έπεσε αλλά έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Βάντερσον, ο οποίος έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του Ελευθερόπουλου, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, δημιουργούσαν ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Και έξι λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το πρώτο τους τρίποντο στη χρονιά. Ο Κυριακόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Βάντερσον έχασε τον Καλτσά και αυτός από το ύψος του δευτέρου δοκαριού δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 2-0. 

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι, Ιγκόρ, Σεφίλ, Μπέρτος, Γιαννούλης (76’ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα (56’ Νίκο Φερνάντες), Γκοντό (62’ Ιωαννίδης). 

Στον πάγκο: Ντοναρούμα, Κουρμπέλης, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς. 

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (85’ Ντίνας), Στάθης, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (64’ Μουνάφο), Στανισάβλιεβιτς (78’ Γιορέντε), Μανούσος, Γιακουμάκης. 

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Κάργας, Γουνδουλάκης, Τσουράκης. 

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας) 

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης» 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23