search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:08
MENU CLOSE

ΕΕΠΕΣ: «Εν αρχή ην ο σπόρος»

21.10.2016 15:19
ΕΕΠΕΣ: «Εν αρχή ην ο σπόρος» - Media

 

H Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων, γνωστή στο ευρύ κοινό και ως ΕΕΠΕΣ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Σπόρων  (ESA) και της Διεθνούς Ένωσης Σπόρων (ISF)είναι εδώ και 33 χρόνια η φωνή και η ψυχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Σπόρων. Μέλη της είναι 35 επιχειρήσεις, τόσο θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών όσο και  αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα μέλη της ΕΕΠΕΣ δραστηριοποιούνται στην έρευνα, στην ανάπτυξη, στην παραγωγή, στην συσκευασία και στην εμπορία όλων σχεδόν των ειδών πολλαπλασιαστικού υλικού καλύπτοντας το 80% της αξίας της αγοράς αυτής.

 Πέραν από την οικονομική σημασία της δραστηριότητας αυτής οι κοινωνικές διαστάσεις είναι τεράστιες διότι προορίζονται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας και σε επαρκείς ποσότητες τροφών και ζωοτροφών απαραίτητων για την διατροφή του συνεχώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Προκειμένου να ανταποκριθεί η ΕΕΠΕΣ, στο μέτρο που και η ίδια μπορεί να συμβάλει στην παγκοσμιοποιημένη σήμερα αγορά έχει

–  Τη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

–  Να ανοίξει την συζήτηση για την προστασία των δημιουργών των φυτικών ποικιλιών και στη χώρα μας.

Η τεράστια πρόοδος που έχει σημειωθεί τελευταία χρόνια στη βελτίωση των ποικιλιών τόσο όσον αφορά τις αποδόσεις αλλά και τα άλλα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να ενθαρρύνει τους δημιουργούς να συνεχίσουν τις  βελτιωτικές προσπάθειες, θέμα αυτό είναι πού σοβαρό και επιτακτικό εάν αναλογιστεί κάποιος ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2050 θα ανέλθει στα 10 δις. και οι ανάγκες σε τρόφιμα θα αυξηθούν κατά 60%.

–  Να περιορίσει στο μέγιστο βαθμό τα φαινόμενα της παράνομης εμπορίας στα πλαίσια της διασυνοριακής διακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών, όσο και της απευθείας απόκτησης από ιδιώτες από άλλα Κράτη Μέλη, χωρίς να τηρούνται οι απαιτήσεις της εθνικής μας νομοθεσίας

 Σχετικά με τους παραπάνω στόχους μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε αρωγό και την πολιτεία με κοινό στόχο την βελτιστοποίηση του εισοδήματος του Έλληνα παραγωγού και την ανάδειξη της σημαντικότητας του πολλαπαλασιαστικού υλικού για την γεωργική ανάπτυξη της χώρας μας αφού “εν αρχή ην ο ΣΠΟΡΟΣ”

Άρθρο του Ευάγγελου Ζαγγίλη, Γεωπόνου Γεν. Διευθυντή της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών & Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:08