search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Άνοιξε η γη στο Καλπάκι και κατάπιε πανύψηλα δέντρα και βράχους – Επιτόπου εμπειρογνώμονες

22.10.2016 07:18
Το αφιέρωμα του ΓΕΣ για τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στον φασισμό το 1940 (Video) - Media

 

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της μεγάλης νέας καθίζησης του εδάφους που σημειώθηκε στο περιφερειακό δρόμο του Καλπακίου, δίπλα σε ένα μαντρί.
Από τύχη την ώρα της κατάρρευσης του εδάφους, δεν βρίσκονταν εκεί ο βοσκός και τα ζώα.
 
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, που βρέθηκαν πριν από λίγο στο σημείο, εκτιμάται πως το βάθος του «κρατήρα» που άνοιξε, ξεπερνά τα 20 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια της καθίζησης αγγίζει τα 200 τ.μ. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σημειώνουν πως ποτέ κατά το παρελθόν, δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανάλογο γεωλογικό φαινόμενο. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και σημειώνονται κατολισθήσεις.
 
Ο Δήμαρχος Καλπακίου Κώστας Καψάλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΙΓΜΕ κλιμάκιο του οποίου αναμένεται να έρθει στο σημείο της καθίζησης. Ο κ. Καψάλης είπε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η βύθιση του εδάφους έχει σχέση με τις αλλεπάλληλε σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή.

Επιστήμονες, που βρίσκονται στα Ιωάννινα συνδέουν και αποδίδουν το νέο φαινόμενο στον πρόσφατο σεισμό. Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, το σημείο όπου άνοιξε η γη, βρίσκεται έξω από τον οικισμό, κοντά στον παρακαμπτήριο δρόμο, προς τα Δολιανά, με τον δήμαρχο, Κώστα Καψάλη, αλλά και αστυνομικούς του Τμήματος Καλπακίου να φτάνουν άμεσα στην περιοχή.

Η καθίζηση είναι σε εξέλιξη και η εικόνα που δίνει σε όσους βρέθηκαν στο σημείο είναι σαν η γη να ρούφηξε τα πάντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πανύψηλα δέντρα βρίσκονται πλέον κάτω από την επιφάνεια της γης! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46