search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:42
MENU CLOSE

Νέα επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια

24.10.2016 07:05
Νέα επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια - Media

 

Για 5η φορά, τους έντεκα τελευταίους μήνες η οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια έγινε στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, στη μία και σαράντα το πρωί της Δευτέρας ομάδα δέκα νεαρών πλησίασε τη διμοιρία των ΥΜΕΤ, που βρίσκεται στην οδό Χρυσολωρά, σε απόσταση πενήντα μέτρων από την οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη, και πέταξε μεγάλο αριθμό από αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου  – λάμψης, αλλά οι νεαροί κουκουλοφόροι πρόλαβαν να εξαφανιστούν στα σκοτεινά στενά των Εξαρχείων.

Από την επίθεση καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο σταθμευμένα ΙΧ, ιδιοκτησίας γειτόνων του υπουργού Επικρατείας.

Το ιστορικό των επιθέσεων, κατά του Αλ. Φλαμπουράρη.

21 Νοεμβρίου 2015

Η πρώτη και πιο σοβαρή επίθεση είχε σημειωθεί ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Άγνωστοι τοποθέτησαν και έβαλαν φωτιά σε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην εξώπορτα της διώροφης οικίας του Αλ. Φλαμπουράρη, στην οδό Βουλγαροκτόνων.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα μπουκάλι με βενζίνη, στουπί και προσανάμματα τζακιού. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές η κεντρική είσοδος του σπιτιού καθώς και το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.

«Τρομοκρατική επίθεση, που ήταν αποτέλεσμα της σε βάρος του συκοφαντικής δυσφήμησης από όργανα της διαπλοκής και αντιδραστικών πολιτικών κύκλων» είχε χαρακτηρίσει την εμπρηστική ενέργεια ο υπουργός Επικρατείας.

30 Ιανουαρίου 2016

Η δεύτερη οργανωμένη επίθεση έγινε τα ξημερώματα της θρησκευτικής Εορτής των Τριών Ταξιαρχών.

Τουλάχιστον 40 κουκουλοφόροι  επιτέθηκαν στην οικία του υπουργού, εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή βάρδιας της διμοιρίας,  και πέταξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, με συνέπεια να καούν ολοσχερώς δύο σταθμευμένα ΙΧ.

5 Ιουνίου 2016

 Αυτή τη φορά στόχος της επίθεσης των κουκουλοφόρων ήταν η διμοιρία, που βρίσκεται επί της οδού Χρυσολωρά. Για τουλάχιστα δέκα λεπτά οι δρόμοι γύρω από το Λόφο του Στρέφη μετατράπηκαν σε «πεδίο μάχης», με συνέπεια τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

29 Ιουλίου 2016

Νέα επίθεση με μολότοφ, από ομάδα νεαρών εναντίον της διμοιρίας των αστυνομικών, που έληξε χωρίς  υλικές ζημιές ή τραυματισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26