search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:50
MENU CLOSE

Έκκληση ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της χολέρας στην Αϊτή – Απροθυμία της παγκόσμιας κοινότητας να βοηθήσει

25.10.2016 05:49
Έκκληση ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της χολέρας στην Αϊτή  - Απροθυμία της παγκόσμιας κοινότητας να βοηθήσει - Media

 

 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) εξέφρασε την ελπίδα χθες ότι θα μπορέσει να βρει χρηματοδότηση της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 184 εκατ. ευρώ) για τις οικογένειες των πάνω από 9.300 θυμάτων της χολέρας στην Αϊτή και τις κοινότητες που έχουν υποφέρει περισσότερο από την εκδήλωση της ασθένειας, η οποία αποδίδεται σε στρατιώτες της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών από το Νεπάλ.

Το μισό ποσό μπορεί να δοθεί στις κοινότητες και το υπόλοιπο σε οικογένειες θυμάτων, είπε ο ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών Ντέιβιντ Ναμπάρο σε δημοσιογράφους, ή περίπου 10.000 δολάρια (9.200 ευρώ) ανά οικογένεια.

Δήλωσε όμως ότι “έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο να τύχει θετικής αντίδρασης” το θέμα από τα 193 μέλη του οργανισμού, τα οποία δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον να συνεισφέρουν με δωρεές.

Σύμφωνα με τον Ναμπάρο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του χρόνου μετά από δύο πενταετείς θητείες, πρόκειται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε λίγες εβδομάδες ένα πρόγραμμα πληρωμής από όλα τα μέλη μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού. Η νέα αυτή προσέγγιση στη λύση του προβλήματος θα περιλαμβάνει και τη χορήγηση επιπλέον 200 εκατομμυρίων δολαρίων για ομάδες ταχείας δράσης στην καταπολέμηση της εμφάνισης της χολέρας, και για να ξεκινήσει η οικοδόμηση συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στην πάμπτωχη Αϊτή.

Ο Ναμπάρο είπε ότι μόνο ένα τέταρτο των Αϊτιανών έχουν αποχωρητήρια και μόνο το μισό του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:49