search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Μήνυμα Δρίτσα σε Τσίπρα: «Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

25.10.2016 12:18
Μήνυμα Δρίτσα σε Τσίπρα: «Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» - Media

 

Τη θέση του κατά των ιδιωτικοποιήσεων επανέλαβε ο υπουργός Nαυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι στο «οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ειναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 και συμπλήρωσε: «Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό γι΄ αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, ανέφερε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς επειδή στοχεύσει σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή με δικαιοσύνη και ισοκατανομή, η οποία όμως την ίδια στιγμή βιώνει υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Όπως υποστήριξε, δε, πρόκειται για μια αντίφαση που δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν πρόκειται για ένα διαπλεκόμενο κόμμα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό.

ΝΔ: Η κυβέρνηση βλέπει το πολιτικό τέλος της

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα, αλλά και τις αιχμές του κ. Σκουρλέτη, η ΝΔ υποστήριξε ότι 

«μετά τον κ. Σκουρλέτη, εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση και ο κ. Δρίτσας. Δηλώνει ότι είναι μια κυβέρνηση με αντιφάσεις και θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Αφού νομοθέτησαν όλοι μαζί το αιώνιο υπερταμείο και τον “κόφτη” μισθών και συντάξεων, τώρα που βλέπουν το πολιτικό τέλος τους, παριστάνουν τους αντιστασιακούς, σε ό,τι ήδη υπέγραψαν και ψήφισαν. Εκείνο που δεν κατάλαβαν ακόμη είναι ότι τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά τους, τις πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, ολόκληρη η χώρα, υποσκάπτοντας την προοπτική εξόδου από την κρίση».

Δρίτσας: Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φταίνε για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τα «πυρά» του στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι αυτά έχουν την ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν και ήταν αποικιοκρατικού χαρακτήρα, όπως είπε.

Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία έρευνας και διάσωσης με την Κύπρο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Δρίτσας υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι προσπαθεί να πετύχει το μέγιστο κοινωνικό όφελος και σε πολλές περιπτώσεις το πετυχαίνει.

«Πράγματι, υπήρχαν σχεδιασμοί για ιδιωτικοποιήσεις με αποικιακή νοοτροπία, “πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή” από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «Η δική μας κυβέρνηση αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεσμεύτηκε από την περυσινή συμφωνία να κάνει τις εννέα και βάλαμε ένα σχέδιο όλη η κυβέρνηση, όχι μεμονωμένα κάποιος υπουργός, να τις κάνουμε με το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και δημόσιο όφελος. Το πετύχαμε σε πολλές περιπτώσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:42