search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης του ΣτΕ για το νόμο Παππά – Η σύγκρουση μεταξύ των δικαστών και οι διαφορετικές προτάσεις πριν την απόφαση

26.10.2016 21:41
Το παρασκήνιο της συνεδρίασης του ΣτΕ για το νόμο Παππά - Η σύγκρουση μεταξύ των δικαστών και οι διαφορετικές προτάσεις πριν την απόφαση - Media

 

Στην συνεδρίαση του ΣτΕ το βράδυ της Τετάρτης εξελίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σύγκρουση μεταξύ των δικαστών επί διαφορετικών προτάσεων. Συγκεκριμένα:

● Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου πρότεινε αναβολή στη λήψη απόφασης για τρεις μήνες και, στο διάστημα αυτό, το ΕΣΡ να κρίνει τη διενεργηθείσα διαδικασία στο σύνολό της και να προβεί σε όσες διορθωτικές κινήσεις κρίνει σκόπιμο.

● Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρότεινε επίσης αναβολή τριών μηνών στη λήψη απόφασης, με τη διαφορά ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε να αποφασίσει και να διενεργήσει νέο διαγωνισμό. Ωστόσο, η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά των «σκληρών» της πλειοψηφίας, οι οποίοι είχαν ήδη επιλέξει να κρίνουν τον νόμο αντισυνταγματικό και, άρα, άκυρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε πάνω σε δυο… «ράγες». Υπήρξε, όπως λέγεται, μια ομάδα δικαστικών που υποστήριξε ότι, αφού ο νόμος Παππά κρίνεται αντισυνταγματικός ως προς το σκέλος των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, το ανώτατο δικαστήριο, με βάση κανονισμό που του δίνει το δικαίωμα, θα μπορούσε να οριοθετήσει μια συγκεκριμένη προθεσμία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και στη συνέχεια το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να κρίνει τη διαδικασία που έχει γίνει μέχρι και σήμερα και να προχωρήσει στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.

Στην κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ υπήρξε, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και μια πλειοψηφική ομάδα δικαστών που εμφανίστηκε με πιο «σκληρή» στάση. Και αυτό γιατί κατέθεσε στο τραπέζι την άποψη πως, αφού ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός για το σκέλος του ΕΣΡ, τότε η ραδιοτηλεοπτική αρχή οφείλει να ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών από την αρχή.

Με άλλα λόγια, να αρχίσει από το μηδέν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το ολιγοήμερο τηλεοπτικό σκηνικό που «φιλοτεχνήθηκε» με τον νόμο Παππά. Αυτό σημαίνει ότι οι τέσσερις άδειες που δημοπρατήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες δεν ισχύουν, ενώ ταυτοχρόνως δεν πέφτει «μαύρο» στα μη αδειοδοτηθέντα κανάλια. 

Περισσότερες πληροφορίες και ρεπορτάζ στο “Ποντίκι” που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59