search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:06
MENU CLOSE

Αξιολόγηση, προϋπολογισμός και ΕΣΡ στο Υπουργικό

06.11.2016 14:31
Αξιολόγηση, προϋπολογισμός και ΕΣΡ στο Υπουργικό - Media
 
Η συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση κυριάρχησε στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τη νέα του σύνθεση μετά τον ανασχηματισμό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ως το τέλος του μήνα και πριν την ψήφιση του Προεϋπο9λοιγισμού, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση για τα θέματα αυτά (Προϋπολογισμός 2017 και διαπραγμάτευση).
 
Στο Υπουργικό μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Χουλιαράκης, Γιάννης Δραγάσακης και Θεανώ Φωτίου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εστίασε στα θέματα του κυβερνητικού συντονισμού και τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα δομών, αλλά και θέμα αλληλεγγύης μεταξύ των υπουργών.
 
Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο του συντονισμού του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τα μεγάλα έργα και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην ενημέρωση που έκανε περί τα δημοσιονομικά, σημείωσε όιτι υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατο κυριακάτικο δημοσίευμα περί δημοσιονομικού κενού.
 
Σχετικά με το ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε πως αλλάζουν τα μέλη της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής (π.χ. ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου φεύγει από πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων) και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάθεση της διάσκεψης για την προσεχή Πέμπτη.
 
Αφήνεται πάντως να εννοηθεί ότι επιδίωξη είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος για σχετικές διαβουλεύσεις.
 
Τέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε η προτροπή του πρωθυπουργού για συλλογική λειτουργία των υπουργών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01