search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:18
MENU CLOSE

Eurogroup: Τι δηλώνουν για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών

07.11.2016 13:58
Eurogroup: Τι δηλώνουν για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών - Media

 

Ξεκίνησε η προσέλευση των υπουργών Οικονομικών στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Δείτε τι δήλωσαν:

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί πριν τα τέλη Νοεμβρίου – Επιδιώκει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους

Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους νέους Έλληνες υπουργούς, δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, καθώς αναμένω να επισκεφθώ τη χώρα πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.

«Θα παρουσιάσω σήμερα στο Eurogroup την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την Ελλάδα, είναι επιθυμητό να φθάσουμε να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία έως το τέλος του έτους», δήλωσε ο Επιτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται εδώ για να επιβάλει τον σεβασμό των κοινών, αποτελεσματικών και ευέλικτων κανόνων».

Σόιμπλε: Δεν θα γίνει συζήτηση για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους πριν την λήξη του προγράμματος

Δεν θα υπάρξει συζήτηση για μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει. «Τίποτε δεν έχει αλλάξει», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί την ανάγκη για τη συζήτηση της νομισματικής πολιτικής στο Eurogroup».

Νωρίτερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) είχε υποστηρίξει σε δημοσίευμά της ότι ο Σόιμπλε δέχεται πιέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τη λήξη του (προγράμματος) το 2018.

Ντομπρόβσκις: Εφικτός ο στόχος για το πλεόνασμα του 2017

«Στη σωστή τροχιά» βρίσκονται οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

Ο Β. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την ικανοποίησή του όσον φορά τις επιδόσεις της Ελλάδας στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων το 2016. Σημείωσε, επίσης, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ το 2017 φαίνεται πραγματοποιήσιμος. 

Νούναν: Η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, ανέφερε σήμερα, από το Eurogroup, ότι η Ιρλανδία θα στηρίξει την Ελλάδα στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Ιρλανδία θα στηρίξει μόνο τις ρυθμίσεις για την αναμόρφωση του ελληνικού χρέους και τη μείωση των επιτοκίων, «τα οποία σήμερα είναι ήδη πολύ χαμηλά», όπως σχολίασε.

Ο κ. Νούναν πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καλές επιδόσεις, η οικονομία της ανακάμπτει και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστούν οι ρυθμοί ανάπτυξης.

Ντάισελμπλουμ: Θα συζητήσουμε για την πρόοδο της Ελλάδας

Την ανάγκη να επιτευχθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το τέλος του χρόνου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα θα συζητήσουμε για την πρόοδο της Ελλάδας», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι «η προσπάθεια είναι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου να έχει γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος ώστε το ΔΝΤ να έχει τις πληροφορίες για να συζητήσει φέτος το θέμα της Ελλάδας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01