search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για να λυθεί το ζήτημα συμμετοχής του ΔΝΤ

07.11.2016 14:46
Ντάισελμπλουμ: «Με ακολουθούσε στο ασανσέρ ο Βαρουφάκης» - Media

 

Την ανάγκη να επιτευχθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το τέλος του χρόνου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να απαντήσει αν είναι εφικτό να υπάρξει συνολική συμφωνία για την Ελλάδα ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. «Σήμερα θα ακούσουμε από τους εκπροσώπους των θεσμών την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τις συζητήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και μετά ίσως μπορέσω να σας απαντήσω αν θα είμαστε έτοιμοι ως τις 5 Δεκεμβρίου», απάντησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις, αλλά και στα δημοσιονομικά τις επόμενες χρονιές», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και προσέθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους.

«Αυτό είχαν υποσχεθεί το Μάιο. Είχαν πει ότι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εφόσον είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», προσέθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την προοπτική λήψης μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του έτους, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί σήμερα η έκτασή τους. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι θα έχει συμβεί ως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που λήγει το πρόγραμμα, με μεγέθη όπως η οικονομική ανάπτυξη, τα επιτόκια, ο πληθωρισμός, αλλά και τι δεσμεύσεις θα έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:38