search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:03
MENU CLOSE

Αξιολόγηση, ΕΣΡ, Ομπάμα στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Έπεσαν οι τόνοι με Φίλη

08.11.2016 21:52
Αξιολόγηση, ΕΣΡ, Ομπάμα στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Έπεσαν οι τόνοι με Φίλη - Media

 

Η διαπραγμάτευση, η επίσκεψη Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα και η επικείμενη διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συνεδρίασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου και ολοκληρώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές συζητήθηκαν:

– Η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης όπου, με βάση και τη θετική αποτίμηση της συνεδρίασης του Eurogroup και τη γενικότερη εκτίμηση ότι ο Σόιμπλε απομονώνεται, εκφράστηκε η αισιοδοξία για κλείσιμο εντός του χρονοδιαγράμματος (δηλαδή να έχει οριστικοποιηθεί staff level agreement ως το τέλος του Νοεμβρίου και να υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου). Εκτενέστερη συζήτηση, η οποία θα αφορά και τα εργασιακά, θα γίνει όταν επιστρέψει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τις Βρυξέλλες.

– Η τακτική εν όψει της διάσκεψης για το ΕΣΡ με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες. Για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τη διάσκεψη της 31ης Οκτωβρίου και αποφασίστηκε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο συναίνεσης προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα την Πέμπτη. Ωστόσο, οι κομματικοί παράγοντες αποφεύγουν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της τακτικής που θα ακολουθηθεί για την επίτευξη συναίνεσης.

– Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα η οποία συζητήθηκε και σε συνάρτηση με το ζήτημα του χρέους, καθώς θεωρείται ότι η παρουσία του στην Αθήνα δίνει στήριξη στις ελληνικές θέσεις για το κλείσιμο της συζήτησης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων μέτρων.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα της σύσκεψης, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη μετά τον ανασχηματισμό συνάντηση του πρωθυπουργού με τον “κομμένο” από το κυβερνητικό σχήμα Νίκο Φίλη, κομματικές και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με εποικοδομητική συμμετοχή του τέως υπουργού στη συζήτηση. δεν υπήρξε καμία αναφορά στον ανασχηματισμό, λένε οι ίδιες πηγές. Ο τέως υπουργός Παιδείας εξερχόμενος της Κουμουνδούρου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, έδειχνε όμως σε καλή διάθεση. Πληροφορίες δε από το περιβάλλον του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφεραν ότι δεν υπήρχε εκ μέρους του πρόθεση να δώσει συνέχεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01