search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ – Πρώτη συζήτηση με τον Ομπάμα

10.11.2016 17:25
Στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ - Πρώτη συζήτηση με τον Ομπάμα - Media

 

Με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα συναντήθηκε ο διάδοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφθασε στο Λευκό Οίκο λίγο μετά τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) ενώ και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα είχε ιδιωτική συνάντηση με τη σύζυγο του νεοεκλεγέντα προέδρου, Μελάνια Τραμπ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ομπάμα τόνισε ότι είχε μια «έξοχη» και «ευρεία» συζήτηση με τον διάδοχό του για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και κάλεσε τους πολίτες των ΗΠΑ να στηρίξουν τον νέο τους πρόεδρο.
 
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους μας -πέρα από κόμματα και πολιτικές προτιμήσεις- να ενωθούμε και να δουλέψουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας», τόνισε ο Ομπάμα και απευθυνόμενος στον Τραμπ του είπε ότι «θέλω να υπογραμμίσω ότι τώρα επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε. Διότι, αν πετύχετε, πετυχαίνει και η χώρα.
 
Από την πλευρά του, ο Τραμπ περιέγραψε τη συνάντηση ως μια ευκαιρία των δύο ανδρών να γνωριστούν και δήλωσε ότι τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για τον πρόεδρο Ομπάμα. «Συζητήσαμε για πολλά πράγματα, κάποια υπέροχα, αλλά και κάποιες δυσκολίες. Προσβλέπω να συνεργαστώ με τον πρόεδρο και στο μέλλον και να τον συμβουλεύομαι», είπε ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ενώ δήλωσε στον Ομπάμα ότι «ήταν μεγάλη τιμή να σας συναντήσω. Και ελπίζω να συναντηθώ μαζί σας και πολλές, πάρα πολλές φορές στο μέλλον».
Από την πλευρά του, ο Τραμπ σημείωσε ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο διήρκεσε περισσότερο από το προγραμματισμένο, επανέλαβε πως συζήτησαν διάφορα ζητήματα με τον Ομπάμα και πρόσθεσε ότι είναι «ανυπόμονος» να συνεργαστεί με τον πρόεδρο» Ομπάμα καθώς θα έχουν κι άλλες συναντήσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:45