15/12/2018 12:33:18
9.12.2009

Μολότοφ...στο άσυλο

Μολότοφ...στο άσυλο  - Media

Την άγρια σοσιαλιστική καταστολή στις πορείες της  Κυριακής και τη Δευτέρας, όπως φαίνεται θα ακολουθήσει ένα…άγριο κουτσούρεμα στα δικαιώματα των φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πανεπιστημιακοί, έχοντας χάσει την υπομονή τους από τα συνεχόμενα περιστατικά βίας και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Χρήστο Κίττα, φαίνονται αποφασισμένοι να προτείνουν σκληρά μέτρα όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθήνας πρότεινε την αλλαγή του νόμου για το άσυλο και τη δημιουργία σώματος ασφαλείας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης μέσα στο χώρο των πανεπιστημίων. Ο πρόεδρος ζήλεψε λίγη από τη δόξα του Χρυσοχοίδη και θέλει να…λανσάρει τους προστάτες των φοιτητών, κάτι αντίστοιχο με «τους προστάτες του πολίτη».

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής, αποφάσισε ότι οι φοιτητές θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο της σχολής μόνο με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, ενώ απαγόρευσε τη διεξαγωγή εκδηλώσεων που δεν έχουν άδεια από την Πρυτανεία ή την Κοσμητεία.

Η Κυβέρνηση μέσω του  Υπουργείου Παιδείας, προσπαθεί να κρατήσει μια μάλλον μετριοπαθή στάση, ούτως ώστε να μη χρεωθεί πιθανές αντιδράσεις από τις προτάσεις πανεπιστημιακών αρχών και επιμένει στην εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, δηλαδή να επεμβαίνουν οι αστυνομικές αρχές με εντολή εισαγγελέα όταν τελούνται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Είμαστε δίπλα στις πρυτανικές αρχές» δήλωσε η Διαμαντοπούλου, η οποία μάλλον δεν καίγεται ιδιαίτερα να μπει σε συζητήσεις που θα της φέρουν πολιτική φθορά.

Το σήριαλ με το πανεπιστημιακό άσυλο, μόλις άρχισε και έχουμε πολλά επεισόδια να δούμε ακόμα. Η συνέχεια επί του…αμφιθεάτρου…(περισσότερα στο «Π» της Πέμπτης.)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.