search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Αποχαιρετώντας τον Ομπάμα…

16.11.2016 08:25
Αποχαιρετώντας τον Ομπάμα… - Media

 

 

Το να επισκέπτεται τη χώρα σου ένας παγκόσμιας ακτινοβολίας ηγέτης και πρόεδρος της μεγαλύτερης παγκόσμιας δύναμης και από πλευράς συμβολισμού και από πλευράς ουσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό, παρά τις αντιρρήσεις του Δήμου Καισαριανής  και του κ. Κουτσούμπα.  Η Ελλάδα επιλέχθηκε από τον Ομπάμα σαν τελευταίος σταθμός για να κλείσει τα επίσημα ταξίδια του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η χώρα μας, χάρη στην ευνοϊκή θέση και στάση του Προέδρου απέναντι στα ζητήματά της, έρχεται θετικά αυτή τη φορά στην παγκόσμια επικαιρότητα, αποκλειστικά λόγω της ακτινοβολίας του. Πάλι καλά που αυτή τη φορά λόγω ίσως της πρωτοδεύτερης φοράς Αριστερά  δεν στήσαμε στο Σύνταγμα λαϊκά δικαστήρια – αν και δεν αποφύγαμε τις γραφικότητες στους δρόμους και τους επώδυνα αφελείς  επαναλαμβανομένους λαϊκισμούς των θεολόγων του ολοκληρωτισμού.

Ωστόσο, δεν θα μιλήσουμε για αυτά, αλλά θα σταθούμε στο ενδεχόμενο μετά την εκλογή του Τραμπ να αποσυρθεί η Αμερική σε μιαν εθνοκεντρική ενδοσκόπηση και στην ουσία εμείς οι εμφορούμενοι από μεγάλες ιδέες και ιδανικά  επαρχιώτες βρεθούμε δίχως υποστήριξη να αντιμετωπίσουμε  ιδίαις δυνάμεις τις προκλήσεις της πραγματικότητας και της περιοχής μας. Τι θα γίνει αν τελικά -έστω και μέσω του Τραμπ- ευοδωθεί  το πάνδημο αριστερό αίτημα της αναχώρησης των Αμερικανών;  Και επειδή στην πολιτική, όπως και στη ζωή, όλα μπορούν να συμβούν και κάποια στιγμή το αστείο μπορεί να μετατραπεί σε  εφιαλτική πραγματικότητα, το κενό στρατηγικής επιρροής στην περιοχή μας ποιος θα το καλύψει;  Τα ιδεολογικά απολιθώματα του κυρίου κ. Κουτσούμπα; Οι τοποθετήσεις  των αριστερών …καλλιστείων περί παγκόσμιας  ειρήνης; Ή η φιλολογία περί γερακιών και άλλων τινών πτηνών;  Να μην κουραζόμαστε σύντροφοι.   Θα το καλύψει η πιο ισχυρή δύναμη της περιοχής που δεν είναι άλλη από την Τουρκία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31