search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:39
MENU CLOSE

Επεισόδια μπροστά στο Πολυτεχνείο – Μολότοφ από… ταράτσες – Χρήση χημικών (Photos)

17.11.2016 17:16
Επεισόδια μπροστά στο Πολυτεχνείο - Μολότοφ από... ταράτσες - Χρήση χημικών (Photos) - Media

 

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι. οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότωφ , πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις .

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτιρίου Γκίνη από όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε δύο συλλήψεις.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκόταν η ηγεσία της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, για την αντιμετώπιση της κατάσταση με τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου . 

Όπως επίσης έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είχαν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν αντιεξουσιαστές και ενωθούν με τους καταληψίες. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί περίπου 150 άτομα που κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου 70 άτομα που είχαν καταλάβει το κτίριο Γκίνη.

 

Έπεσε κυριολεκτική βροχή από βόμβες μολότοφ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταληψίες διέθεταν πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και δακρυγόνα, καθώς και ότι ξήλωναν μάρμαρα από τα πεζοδρόμια και τα πετούν προς τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια είχαν ως επίκεντρο το κτίριο του Πολυτεχνείο και επεκτείνονταν γύρω από την Πατησίων και τη Στουρνάρη, προς την πλατεία Κάνιγγος και την οδό Τζορτζ.

Σημειώνεται ότι το κύριο μπλοκ των αντιεξουσιαστών που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου επέστρεψε ειρηνικά στα Εξάρχεια, όπου και διαλύθηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:39