search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:59
MENU CLOSE

Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί με λύση των συμβάσεων τα διαγνωστικά εργαστήρια που είναι σε κινητοποίηση

10.05.2024 12:37
eopyy_1005_1460-820_new

Προειδοποίηση για λύση συμβάσεων με τους εργαστηριακούς γιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποίηση, στέλνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Σε ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης επισημαίνεται πως στο άρθρο 69 του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 5102/24, «προβλέπεται η αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων παρόχων σε περίπτωση εκ μέρους τους άρνησης παροχής υπηρεσιών ή εκτέλεσης των παραπεμπτικών σε δικαιούχους περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι συμβάσεις παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αρνούνται την παροχή υπηρεσιών ή την εκτέλεση των παραπεμπτικών σε δικαιούχους περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ κατά παράβαση των όρων των συναφθεισών συμβάσεων και της υπό στοιχεία ΓΠ 80157/31.10.2018 κοινής απόφασης των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Υγείας με θέμα ‘Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ’ (Β΄4898) λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για τον ΕΟΠΥΥ και οι πάροχοι αποκλείονται της δυνατότητας σύναψης νέας σύμβασης για διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης».

Η λύση της σύμβασης διαπιστώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ μετά από εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συμβάσεων.

Κατόπιν αυτών, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί τους συμβεβλημένους παρόχους, να τηρούν απαρέγκλιτα τους όρους των συμβάσεων με τον Οργανισμό και την κείμενη νομοθεσία, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις που γίνονται από τα αρμόδια όργανα του Οργανισμού με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δικαιούχων του.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι σε περίπτωση άρνησης παροχής υπηρεσιών ή μη εκτέλεσης παραπεμπτικών, μπορούν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τη Δ/νση
Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ στο e-mail: [email protected] προκειμένου να προβεί στις περαιτέρω κατά νόμο ενέργειες.

Σημειώνεται ότι από χθες, 8 Μάιου, τα μικρά διαγνωστικά και τα εργαστήρια έχουν βάλει «λουκέτο» αντιδρώντας στα δυσθεώρητα ύψη των αυτόματων πληρωμων στον ΕΟΠΥΥ (clawback και rebate). Οι επαγγελματίες του κλάδου μεταξύ άλλων διεκδικούν όριο ως και 5% στο clawback που δίνουν με το υπόλοιπο να το καλύπτει το κράτος. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν ως και αύριο 11 Μαΐου, όπως αρχικά είχαν ανακοινώσει.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΜ: Δώρα ζωής σε 25 ασθενείς από 8 δότες τις ημέρες του Πάσχα

Διαβήτης: Προσοχή στον έρπητα ζωστήρα!

Γεωργιάδης από Κοζάνη: Προκηρύσσονται 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και έρχονται 250 νέα ασθενοφόρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:58