search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:19
MENU CLOSE

Συναίνεση για να αγαπιόμαστε …

21.11.2016 07:19
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την κινητικότητα στο Δημόσιο - Media

 

Ακούω με προσοχή όλες αυτές τις επικλήσεις περί συναινέσεως που προβάλλονται εσχάτως ως το νέο αφήγημα του κυβερνητικού λαϊκισμού.

Η τακτική είναι παλιά και δοκιμασμένη: οι πολεμοχαρείς επικαλούνται την ειρήνη, οι παιδόφιλοι υπερασπίζονται ενθέρμως τα δικαιώματα των παιδιών, οι πατριδοκάπηλοι δοξολογούν την μεγαλόδωρη πατρίδα, οι μεγάλοι ψεύτες τις απόλυτες αλήθειες  και οι αδιάλλακτοι αρνητές των πάντων την συναίνεση.

Αυτή η τακτική τού να επικαλείσαι ευκαιριακά μια γενικώς παραδεκτή αξία  μόνο και μόνο για να καταστρατηγήσεις το περιεχόμενό της σε βάρος των αντιπάλων σου, εντάσσεται στα πλαίσια μιας πολιτικής που δεν διστάζει να αντιστρέφει κραυγαλέα και ανενδοίαστα την πραγματικότητα δίνοντάς της κίβδηλα χαρακτηριστικά. Εφαρμόζοντας μια πολιτική σαρωτική και εκχωρώντας ότι δεν τολμούσαν να σκεφτούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο χρέωσαν την ήδη καταχρεωμένη χώρα ανεπανόρθωτα  αλλά επέβαλλαν στην πολιτική ζωή τον ακραίο αμοραλισμό, την κακοποίηση της κοινής λογικής και την πλήρη αναξιοπιστία του πολιτικού λόγου. Έτσι, για παράδειγμα, ο μόλις πριν λίγο διάστημα υπουργός κ. Κατρούγκαλος παρότι σάρωσε τις συντάξεις, δεν ένιωσε καθόλου άβολα να δηλώσει με κάθε επισημότητα ότι όχι μόνο δεν τις ελάττωσε αλλά σε μερικές περιπτώσεις τις αύξησε. Πώς να …συναινέσει κανείς υπό αυτές τις συνθήκες παραλογισμού και απροκάλυπτου ψεύδους, τη στιγμή μάλιστα που οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις (των γερμανοτσολιάδων…) που καλούνται να συναινέσουν, είχαν πετύχει κατά πολύ θεαματικότερα αποτελέσματα που σήμερα μοιάζουν με άπιαστο όνειρο;

Επίσης, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτεύτηκε με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι δεν θα εκχωρήσει σπιθαμή από την δημόσια περιουσία και την εκχώρησε με χαρακτηριστική άνεση στο σύνολό της για τα επόμενα 100 χρόνια,  αφού πρώτα επί του θέματος κανιβάλισαν τους αντιπάλους τους που δεν τολμούσαν να σκεφτούν μια παρόμοια διευθέτηση. Πώς να συναινέσει κανείς υπό αυτές τις συνθήκες;

Με το πρόσχημα της συναίνεσης και αφού έχουν διεκπεραιώσει και με το παραπάνω κάθε απαίτηση των δανειστών (αφού την κατήγγειλαν εντόνως), επιδιώκουν να επιτύχουν τον εξευτελισμό των αντιπάλων τους παρουσιάζοντάς τους ως αδιαλλάκτους!  Εδώ να θυμίσουμε ότι  κατά την πενταετία 2011- 2015, έγιναν 27.103 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, δηλαδή, 15 την ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή». Αυτό προκάλεσε και ανάλογη κινητοποίηση της αστυνομίας, που διέθεσε συνολικά 702.443 αστυνομικούς γι’ αυτές τις συγκεντρώσεις. Τώρα οι διαμαρτυρίες …δυναμιτίζουν το απαραίτητο για τη χώρα κλίμα συναίνεσης. Είναι φανερό από κάθε σκοπιά ότι η συναίνεση είναι προσχηματική και η επίκλησή της επιδιώκει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης  καθώς βρίσκεται έκθετη στην ελληνική κοινωνία και στους ευκαιριακούς της ψηφοφόρους.

Τα παραδείγματα είναι όσες ακριβώς και οι απατηλές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό. Κοντολογίς, ο ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλεύτηκε  τον αντιμνημονιακό αγώνα μέσα από την πιο ακραία και ανεύθυνη ρητορική και πρακτική, για να καταλήξει  να υλοποιήσει το απεχθέστερο όλων των μνημονίων, ζητά από τους στιγματισμένους ως «γερμανοτσολιάδες» που δεν τόλμησαν  να  διανοηθούν να λάβουν και να υλοποιήσουν παρόμοια εξοντωτικά μέτρα, συναίνεση!

Εκτός των άλλων, ζητούν να συναινέσουν οι πολιτικές δυνάμεις σε μια πολιτική όπου ο Αρχιεπίσκοπος εκπαραθυρώνει  τον Υπουργό Παιδείας της Αριστεράς με τον πλέον προσβλητικό τρόπο για την πολιτεία και  τους δημοκρατικούς θεσμούς, και μέσα σε μια εβδομάδα ότι αρνείτο με επαναστατικό πάθος να υπογράψει ο Σκουρλέτης για τις Σκουριές, το υπογράφει με αφοπλιστική άνεση και ακαταμάχητο χαμόγελο ο Σταθάκης!

Υπό αυτές τις συνθήκες, ας αρχίσουν την συναίνεση από τον Φίλη και τον Σκουρλέτη!  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:19