search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:59
MENU CLOSE

Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα – Συλλήψεις εφτά υπόπτων

21.11.2016 10:49
Περισσότεροι από 60 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις στη Γαλλία - Media

 

Μία «νέα επίθεση» αποτράπηκε στη Γαλλία με την αντιτρομοκρατική επιχείρηση της νύκτας του Σαββάτου στο Στρασβούργο και τη Μασσαλία που επέτρεψε τη σύλληψη επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι τέσσερις από τις συλλήψεις είχαν ανακοινωθεί από χθες. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό των ρόλων των συλληφθέντων και στην εξακρίβωση αν η αποτραπείσα επίθεση ήταν έτσι συντονισμένη ώστε να πληγούν ταυτοχρόνως διαφορετικοί στόχοι στη γαλλική επικράτεια», πρόσθεσε ο Μπερνάρ Καζνέβ.

Επτά άτομα γαλλικής, μαροκινής και Αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 29 έως 37 ετών, συνελήφθησαν, από τους οποίους δύο στη Μασσαλία και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους στο Στρασβούργο, πρόσθεσε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται εδώ και περισσότερο από οκτώ μήνες.

Μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο ανοίγει την Παρασκευή στο Στρασβούργο. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ποιος ήταν ο στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης.

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης «επέτρεψε την ματαίωση μία τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό στο έδαφός μας», είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Οι έξι ήσαν άγνωστοι στις υπηρεσίες Πληροφοριών και για έναν Μαροκινό , «ο τόπος κατοικίας του οποίου δεν είναι στη Γαλλία», έστειλε ειδοποίηση τρίτη χώρα», διευκρίνισε.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι μία πρώτη σειρά συλλήψεων , πέντε ατόμων που ανήκαν στο ίδιο δίκτυο, πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro. Έπειτα από την πρώτη αυτή επιχείρηση, δύο από τους πέντε συλληφθέντες προφυλακίσθηκαν.

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη εδώ και δύο χρόνια με μία άνευ προηγουμένου τζιχαντιστική απειλή, η οποία εκφράσθηκε με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και τον Ιούλιο 2016 στη Νίκαια.

Από την αρχή του έτους, 418 άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο ερευνών που έχουν σχέση με τρομοκρατικά δίκτυα στη Γαλλία, πρόσθεσε. Από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 142 συλλήψεις, 52 άτομα έχουν προφυλακισθεί και 21 έχουν τεθεί υπό δικαστική έρευνα. Μόνο τον Νοέμβριο, 43 άτομα συνελήφθησαν και από αυτούς 28 παραπέμφθηκαν, διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη «Le Parisien», οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση διαφόρων όπλων και εκρηκτικών, με τον υπουργό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01