search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:49
MENU CLOSE

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο

25.11.2016 18:02
Στη Βουλή η τροπολογία για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ - Media

 

Ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων, των τροπολογιών και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στη δημοσία διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης και σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Στην τοποθέτησή της, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, παρατήρησε ότι κατά την τετραήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια δεν άκουσε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να κάνουν την αυτοκριτική τους «για το ρουσφετολογικό, κομματοκρατούμενο, γραφειοκρατικό και αντιπαραγωγικό Δημόσιο που παραλάβαμε ως κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε πως «τα παραπάνω δεν ήταν νομοτελειακά προδιαγεγραμμένα, αλλά καθορίστηκαν από συγκεκριμένες πολιτικές».

Απαντώντας στις προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί λόγω, κυρίως, αδυναμίας έκδοσης χρονοδιαγραμμάτων από τους φορείς, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση αυτή θα ολοκληρωθεί, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τη δημόσια διοίκηση και τους εργαζομένους της».

Ο υπουργός Επικρατείας και τέως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι έχει τεθεί στις καλένδες το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, ανέφερε ότι 2.100 δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα έχουν υποβάλει, ήδη, αίτηση στο Μητρώο, οι οποίοι θα επιλεγούν για τη στελέχωση των επιτελικών θέσεων. Επίσης, σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως και οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, «θα βάλουν τάξη στο άναρχο τοπίο του δημοσίου τομέα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48