search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:47
MENU CLOSE

Τρίκαλα: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο

29.11.2016 14:39
Τρίκαλα: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο - Media

 

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί στον νομό Τρικάλων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι σημειώνονταν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Πύλης και της Καλαμπάκας με υψόμετρο τα 1.000 μέτρα. Από νωρίς το πρωί, 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αλλά και των δήμων, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Χρειάστηκε να επέμβουν στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο και στις περιοχές του Αγιόφυλλου, Μαλακασίου και Περτουλίου, είτε με καθαρισμό, είτε με ρίψη αλατιού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη, μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα, με το ύψος του χιονιού, σε ορισμένα σημεία, να αγγίζει και να ξεπερνά τους 10 πόντους.

«Με ελάχιστη χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασιες είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα στα ορεινά των Τρικάλων και σε περιοχές, όπως το Περτούλι, Αγιόφυλλο, Μαλακάσι και Καστανία» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο ίδιος προσθέτει πως δεν υπάρχουν μέχρι τώρα προβλήματα, καθώς τα 18 μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων βρίσκονται στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι, ώστε να διεξάγεται χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία.

Όσον αφορά στο νομό Καρδίτσας, χιονίζει αυτή την ώρα σε όλο τον ορεινό όγκο, και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, προσθέτοντας πως το ύψος του χιονιού φτάνει στα 15 εκατοστά στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου. Πάντως, το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή, ρίχνοντας αλάτι όπου χρειάζεται.

Η προσοχή των αρμόδιων Αρχών του νομού στρέφεται τώρα στις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εφιστά την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν στα πεδινά και τα ορεινά του νομού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:47