search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Ικανοποίηση για τα μέτρα για το χρέος – «Φρένο» σε περαιτέρω απαιτήσεις των δανειστών

05.12.2016 19:52
Παρέμβαση «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Να λυθεί το Σκοπιανό, για να αφοσιωθούμε στην αντιμετώπιση του προκλητικού Ερντογάν   - Media
 
«Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι πιο φιλόδοξα από ό,τι περιμέναμε τον Μάιο», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το Eurogroup.
 
«Προχωρά η αξιολόγηση. Κλείσαμε το δημοσιονομικό κενό για το 2017, κλείνει και το 2018. Υπάρχουν 3-4 ζητήματα ανοιχτά, αλλά όλοι επιβεβαιώνουν ότι έχει γίνει πρόοδος», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τόνισε ότι αυτά θα βοηθήσουν άμεσα την ελληνική οικονομία. «Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους θα συνεχίσουν», πρόσθεσε.  
 
Ο κ. Τσακαλώτος άφησε όμως και αιχμές για τις απαιτήσεις για νέα μέτρα. «Είναι σημαντικό όλες οι πλευρές, ανάμεσά τους και το ΔΝΤ, να μην διακινδυνεύσουν αυτή την πρόοδο με ενισχυμένη αβεβαιότητα», δήλωσε.
 
«Είναι ανάγκη όλες οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν εντός του μνημονίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Δεν πρέπει να υπάρχουν νέες απαιτήσεις που δεν θα λαμβάνουν υπόψη την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα», τόνισε ακόμη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:51