search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:42
MENU CLOSE

ΝΔ για το Eurogroup: Παραμένουν οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι – Επεκτείνεται ο «κόφτης»

05.12.2016 20:03
ΝΔ για το Eurogroup: Παραμένουν οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι - Επεκτείνεται ο «κόφτης» - Media
 
Κριτική στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις του Eurogroup ασκεί η ΝΔ.
 
Συγκεκριμένα, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όχι μόνο δεν επήλθε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό για το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα.
 
Επιβεβαιώνεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Η κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύτηκε στην επίτευξη αυτών των στόχων, με την εφαρμογή νέων μέτρων και την επέκταση της χρήσης του “κόφτη”».
 
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία. Και αυτό γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο, είναι αναξιόπιστη και παραμένει ιδεοληπτική».
 
Πάντως, η ΝΔ εκτιμά ότι «τουλάχιστον, υπήρξε συμφωνία, έστω και με καθυστέρηση, για τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του χρέους. Βιωσιμότητα που επιβαρύνθηκε από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης.
 
Δυστυχώς όμως, αυτές οι παρεμβάσεις δεν αφορούν και τη μεσομακροπρόθεσμη περίοδο και δεν συνδυάζονται με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ συνοδεύονται από πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι -και πάλι- οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01