search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:00
MENU CLOSE

«Πόλεμο» με την Boeing ανοίγει ο Τραμπ – Τι απαντά η εταιρεία

06.12.2016 16:13
«Πόλεμο» με την Boeing ανοίγει ο Τραμπ - Τι απαντά η εταιρεία - Media
 
Μετά το Μεξικό, τους μετανάστες, τις εμπορικές συμφωνίες, τη Χίλαρι Κλίντον, τους New York Times και ων ουκ έστιν αριθμός, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τώρα «ανοίγει μέτωπο» και με τον αμερικανικό γίγαντα της αεροναυπηγικής, την Boeing.
 
Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του Τραμπ μπήκε το πρόγραμμα ανανέωσης των προεδρικών αεροσκαφών, τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα Boeing 747. Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter -πού αλλού…- ότι «η Boeing κατασκευάζει ένα νέο 747 Air Force One για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από 4 δισ. δολάρια. Να ακυρωθεί η παραγγελία!».
Σύμφωνα με τους FT η εταιρεία κατασκευάζει δύο νέα εκδοχές του αεροσκάφους για να αντικαταστήσει τον τρέχοντα στόλο της, ο οποίος θεωρείται ως ήδη αρκετά γερασμένος. Το συμβόλαιο για το Air Force One θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τη διατήρηση του 747, ωστόσο, ο Τραμπ χαρακτήρισε το κόστος, μιλώντας με δημοσιογράφους, ως «εξωφρενικό», προσθέτοντας ότι «θέλουμε η Boeing να βγάζει λεφτά, αλλά όχι τόσα λεφτά».
 
Η επίθεση του Τραμπ κατά της Boeing θεωρείται ανεξήγητη, ενώ ειδικοί που μίλησαν στους FT θεωρούν ότι τα νούμερα που επικαλείται είναι εντελώς ανεπιβεβαίωτα. Πάντως, άλλες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι πρώην CEO της Boeing είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο.
 
Πάντως, η εταιρεία, απαντώντας στις αιτιάσεις του Τραμπ ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμβόλαιο ύψους 170 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ικανότητες «αυτών των σύνθετων στρατιωτικών αεροσκαφών που υπηρετούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι αναμένει τη συνεργασία της με την Πολεμική Αεροπορία στις επόμενες φάσεις του προγράμματος, ώστε «να παραδώσουμε τα καλύτερα αεροπλάνα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και την καλύτερη αξία για τα χρήματα των φορολογούμενων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33