search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:37
MENU CLOSE

Πανικός χωρίς λόγο: Οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη είναι πολύ λιγότεροι απ’ όσο νομίζουμε (Photo)

14.12.2016 17:19
Τα ψηφιδωτά της Χώρας και το ξίφος του Ισλάμ - Media

 

H Μαρίν Λεπέν, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βίκτορ Όρμπαν, ο Χέερτ Βίλντερς, το AfD και η Χρυσή Αυγή έχουν ένα σημαντικό κοινό: όλοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από εξισλαμισμό, λόγω των προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, παρά το παιχνίδι του φόβου, πάνω στο οποίο στηρίζουν όλοι αυτοί οι ακραίοι πολιτικοί και κόμματα τις πλατφόρμες τους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. 

Το ινστιτούτο Ipsos MORI πραγματοποίησε έρευνα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ρωτώντας τους συμμετέχοντες να απαντήσουν τι ποσοστό του πληθυσμού θεωρούν ότι είναι μουσουλμάνοι και στη συνέχεια αντιπαρέβαλαν τις απαντήσεις με το πραγματικό ποσοστό των μουσουλμάνων στην κάθε χώρα και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά.

Στη Γαλλία πιστεύουν ότι το 31% είναι μουσουλμάνοι, ενώ το πραγματικό ποσοστό του πληθυσμού είναι μόλις 7,5%. Στην Ιταλία θεωρούν ότι οι μουσουλμάνοι φθάνουν το 23% του πληθυσμού. Είναι μόλις 5,5%. Στη Γερμανία πιστεύουν ότι ένας στους πέντε είναι μουσουλμάνος, ενώ στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι μόνο 5%.

Δυστυχώς φαίνεται ότι η άγνοια κυριαρχεί…

(πηγή: Independent)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01