search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Στο κόκκινο η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ

18.12.2016 17:20
Να μην έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις θα ζητήσει ο Τσίπρας από Μητσοτάκη - Media

 

Συντηρεί το Μαξίμου την κόντρα με τη ΝΔ ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους εν όψει της ψήφισης στη Βουλή για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο ως τροπολογία στο νόμο για τον πτωχευτικό κώδικα.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι στο πλαίσιο της επικείμενης ψήφισης της τροπολογίας για το ΦΠΑ να ναρκοθετήσει και να αποδυναμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, οποία επιλογή κι αν κάνει στην ψηφοφορία. Αν υπερψηφίσει θα έχει συρθεί ύστερα από την κοινωνική κατακραυγή για το «παρών» κατά την ψήφιση της ρύθμιση για το κοινωνικό βοήθημα των 617 εκ. ευρώ στους συνταξιούχους, αν καταψηφίσει ή ψηφίσει και πάλι «παρών» θα στιγματιστεί ως «εθελόδουλη» που υπακούει στις εντολές των δανειστών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επίσημο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού η ΝΔ μετά την κατακραυγή για τη στάση που κράτησε στην ψηφοφορία για το μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους την Πέμπτη, ετοιμάζεται να υπερψηφίσει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης… εκτός κι αν άλλες είναι οι βουλές των δανειστών. 

Ειδικότερα, το Μαξίμου εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Κυριακής, τον κατηγόρησε ότι μετέβαλε τη στάση της ΝΔ από «ναι» σε «παρών» κατόπιν τηλεφωνικής παρέμβασης εκ μέρους των ακραίων κύκλων των δανειστών (του Σόιμπλε δηλαδή). Ειρωνευόμενο δε τον αρχηγό της ΝΔ του συστήνει να κλείσει το κινητό του μέχρι την επόμενη ψηφοφορία για να μην χρειαστεί να μεταβάλει εκ νέου τη στάση του αυτή τη φορά για τον ΦΠΑ στα νησιά. 

Επίσης, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός «τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι», ο ίδιος «εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα “βάστα Σόιμπλε”, συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά της χώρας», μήπως και «του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια…». 

Στον κυβερνητικό σχολιασμό η ΝΔ απάντησε αρχικώς με ένα λακωνικό και ειρωνικό σχόλιο, ότι δηλαδή «Το Μέγαρο Μαξίμου προσέλαβε τον κ. Πολάκη να γράφει ανακοινώσεις», αλλά η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στη χυδαιότητα, γιατί «οι πολίτες αξίζουν άλλο ύφος και άλλο ήθος εξουσίας το οποίο θα αποκτήσουν σύντομα». 

Με νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για διπροσωπία και διγλωσσία καθώς επισημαίνει ανακολουθία μεταξύ όσων έλεγε ο πρωθυπουργός στην αρχική του ανακοίνωση για τη «13ησύνταξη» και των όσων είπε από τις Βρυξέλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, μια εβδομάδα μετά, ότι πρόκειται για μια «απόφαση εφάπαξ».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40