search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:30
MENU CLOSE

«Έχεις αίμα στα χέρια σου»: Τα social media «τσακίζουν» τη Μέρκελ – Φόβοι για ακρότητες στη Γερμανία (Photos)

20.12.2016 14:39
«Έχεις αίμα στα χέρια σου»: Τα social media «τσακίζουν» τη Μέρκελ - Φόβοι για ακρότητες στη Γερμανία (Photos) - Media

 

Ακόμα κι αν το… επιθυμούσε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να σκεφθεί χειρότερο τρόπο για να κλείσει το 2016 και για να «ανοίξει» η προεκλογική περίοδος του 2017 από τη χθεσινοβραδινή επίθεση με φορτηγό σε ανοιχτή χριστουγεννιάτικη αγορά στην «καρδιά» του Βερολίνου, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 12 άτομα και έχει στείλει δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η Μέρκελ έχει ήδη δεχθεί σφοδρότατη κριτική για την πολιτική που ακολούθησε η Γερμανία για το ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία (έχει υποδεχθεί περίπου ένα εκατομμύριο), και το ακροδεξιό και ξενοφοβικό AfD -και ακόμα περισσότερο η οριακά φασιστική οργάνωση Pegida- έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ και αναμένεται να γίνει ο ρυθμιστής των εκλογών του 2017 στη χώρα.

Μετά, λοιπόν, το χθεσινό πολύνεκρο περιστατικό, που έφερε στο μυαλό μνήμες από Νίκαια, οι χρήστες των social media στη Γερμανία κυριολεκτικά πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα με δηλητηριώδη σχόλια για την Μέρκελ, από κατηγορίες ότι «έχει αίμα στα χέρια της», μέχρι απαιτήσεις για παραίτηση εδώ και τώρα λόγω απότυχίας στο μεταναστευτικό προσφυγικό.

 

Το κλίμα στη Γερμανία έχει βαρύνει αφάνταστα και οι αρχές εκφράζουν φόβους ακόμα και για ακραίες αντιδράσεις εις βάρος προσφύγων και μεταναστών, ενώ η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην ρεαλιστική πολιτική και την προεκλογική πίεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28