search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:56
MENU CLOSE

Οι ελληνικές θάλασσες ανήκουν στους Έλληνες

29.07.2011 06:10
Οι ελληνικές θάλασσες ανήκουν στους Έλληνες - Media

Η χώρα παραδοσιακά τον Αύγουστο απουσιάζει στις παραλίες και, παρακαλώ, αυτή η παράδοση δεν χρειάζεται νεωτερισμούς. Δηλαδή τρόικες, ΔΝΤ, αν και πολύ φοβάμαι ότι εδώ που φτάσαμε η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ελληνικές ακτές θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, όπου δεν έχει τεθεί ακόμα.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Η χώρα παραδοσιακά τον Αύγουστο απουσιάζει στις παραλίες και, παρακαλώ, αυτή η παράδοση δεν χρειάζεται νεωτερισμούς. Δηλαδή τρόικες, ΔΝΤ, αν και πολύ φοβάμαι ότι εδώ που φτάσαμε η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ελληνικές ακτές θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, όπου δεν έχει τεθεί ακόμα. Εδώ και κάμποσο καιρό, και προ της κρίσης, δεν γνωρίζω το πώς πολλές παραλίες της Αττικής, για παράδειγμα, τις εμπορεύονται ιδιώτες. Δηλαδή κάτι επιχειρηματίες, εντός πολλών εισαγωγικών, με άκρες, που παίρνουν περίεργες άδειες, να στρώνουν με κάτι θλιβερές πλαστικές ξαπλώστρες τις χρυσές μας ακτές και για να κάνεις μια βουτιά στη θάλασσα χρειάζεται να καταθέσεις μέχρι και ένα πενηντάρικο. Δεν κάνω πλάκα, τόσα «έσκασε» πέρυσι μια συνάδελφος για μια πλαστικουριά ξαπλώστρα με ομπρέλα, ένα νερό και έναν καφέ. Τέλος πάντων, το φαινόμενο της «εκμετάλλευσης» καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι άκρως απαράδεκτο και ακατανόητο. Η πρόσβαση στις ελληνικές ακτές πρέπει να είναι απρόσκοπτη και δωρεάν και για κανέναν λόγο ούτε ενοικιαζόμενη ούτε παραχωρημένη. Οι ελληνικές θάλασσες εκτός των ψαριών – όσων έχουν απομείνει – ανήκουν και στους Έλληνες κολυμβητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01