search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:11
MENU CLOSE

Θεοφάνεια με παγετό και χιόνι – Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο

02.01.2017 11:34
Θεοφάνεια με παγετό και χιόνι – Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο - Media

 

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με την πρόγνωση του καιρού να δείχνει πως την Παρασκευή, Ανήμερα των Θεοφανείων η χώρα θα είναι «ντυμένη» στα λευκά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Υφεση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Την Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανείων, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από Βορρά σε Νότο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα σημεία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με χιόνια , στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται ύφεση των φαινομένων.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στ πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρώτικα.

Την Κυριακή  θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νοτιά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα υπάρχει παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01