search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:21
MENU CLOSE

«Εμφύλιος» στην Ε.Ε.: «Εικόνα του κακού και της βλακείας» ο Τουσκ, λέει ο Πολωνός ΥΠΕΞ!

03.01.2017 17:20
Απίστευτη δήλωση Τουσκ για το Brexit: «Ευχαριστούμε και... αντίο» - Media
 
Σε κατάσταση… collapsus βρίσκεται πλέον η Ε.Ε., με εκπροσώπους των χωρών-μελών της να χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για κορυφαίους αξιωματούχους της Ένωσης.
 
Τελευταίο κρούσμα η δριμύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βατσικόφσκι κατά του συμπατριώτη του, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Ντόναλντ Τουσκ.
 
Εγκαταλείποντας κάθε… διπλωματική αβρότητα, ο Βατσικόφσκι περιέγραψε τον Τουσκ ως «εικόνα του κακού και της βλακείας» και τον προειδοποίησε να… μείνει μακριά από την χώρα, προσθέτοντας ότι έχει χρόνο ως τον Μάιο για να «αλλάξει συμπεριφορά» έναντι της Πολωνίας.
 
«Θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις συζητήσεις για το μέλλον της Ε.Ε., για το Brexit και για της σχέσεις της Ένωσης με τη Βρετανία, αλλά ο Τουσκ δεν έχει κάνει τίποτα για να μας βοηθήσει σε αυτά τα ζητήματα» τόνισε.
 
Σημειώνεται ότι ο Τουσκ, ο οποίος είναι εμφανώς κατά της κυβέρνησης της Πολωνίας, «ήρξατο χειρών αδίκων», ευχόμενος στους Πολωνούς ένα ευτυχισμένο 2017 και «μια πατρίδα ελεύθερη από το κακό και τη βλακεία», προκαλώντας την οργή του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο οποίος είπε ότι μια δεύτερη θητεία του Τουσκ θα ήταν «αρνητική για την Ε.Ε.».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17