search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Πανεύκολο λεμονογλυκό με μπισκότα, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

03.01.2017 19:34
lemon_bars.jpg
Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι με μόλις 5 υλικά. Γρήγορο μεν, λαχταριστό δε!
 
Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί [397 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
 
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. 
 
Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
 
Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά. 
 
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων. 
 
Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. 
 
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί. 
 
Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
 
πηγή: sintayes.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17