search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:43
MENU CLOSE

«Κονταροχτυπιούνται» Φιγιόν, Λεπέν και Μακρόν στις δημοσκοπήσεις

05.01.2017 17:37
Σοκ στη Γαλλία: Πενταετής φυλάκιση για τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν - Media
 
Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν θα εξασφαλίσει ποσοστό 28% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2017, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα κι ενώ η ψαλίδα κλείνει με την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.
 
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και να περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Φιγιόν σε όλα τα σενάρια πλην ενός που εξετάστηκαν, συγκεντρώνοντας ποσοστά 22% έως 24%, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Elabe για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos.
 
Ο ανεξάρτητος πρώην υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν θα εξασφαλίσει ποσοστό μεταξύ 16 και 24%, αναλόγως με το πρόσωπο που θα επιλέξουν οι Σοσιαλιστές στις προκριματικές εκλογές τους αυτόν τον μήνα και εάν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού θέσει υποψηφιότητα ή όχι.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα επιλέξει τον υποψήφιό του για την προεδρία στις 22 Ιανουαρίου και αν χρειαστεί θα υπάρξει επαναληπτική ψηφοφορία μια εβδομάδα μετά. Υποψηφιότητα έχουν ήδη θέσει, μεταξύ άλλων, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούργκ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26